Foto: PataSiwa Kumbang AmaLatu

En hval? En blæksprutte? Eller et vaskeægte søuhyre?

Natten til onsdag skyllede et kæmpe, udefinerbart kadaver op på stranden ved den indonesiske ø Serum Island, og det fik mystikken til at brede sig som en steppebrand - for hvilket dyr var der tale om?

Til at begynde med mente lokale fiskere, at der var tale om en gigantisk blæksprutte, men den teori er nu blevet skudt ned. De indonesiske myndigheder har siden fundet arbejdet på at finde frem til, hvilket dyr der var tale om, og det viser sig nu, at kadaveret stammer fra en hval. Det skriver CBS News.

Se video af hvalen her:

»Der findes mange ting i havet, som vi ikke kender til - men der er intet, der er så stort,« siger hvalbiolog ved Hampden-Sydney College Alexander Werth.

Ifølge hvalbiologen er der tale om hvalarten Balaenoptera, men helt præcis hvilken hval, der er tale om, er Alexander Werth i tvivl om. Han mener, det både kan være en blåhval eller en brydeshval.

fg2thw

Moe Flannery, som forsker i pattedyr ved California Academy og Sciences, bakker op om hvalteorien, og hans bud er, at kadaveret kan stamme fra en finhval.

Selvom det mystiske væsen nu er identificeret, er der fortsat tvivl om dødsårsagen, blandt andet fordi forrådnelsesprocessen er så fremskreden. Moe Flannery peger på, at hvalen kan være blevet ramt af en båd, lige så vel som den kan være blevet smittet af en dødbringende bakterie.

Hvalen, som måler 15 meter i længden, blev opdaget af 37-årige Asrul Tuanakota. Til at starte med troede han, at der blot var tale om en båd.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.