Vidste man ikke bedre, skulle man tro, den følgende historie stammer fra filmens verden. Men historien om Leif Foghelin og hans "søster" Birgit er nu ganske ægte. Efter at have været adskilt i 58 år er de to søskende nu genforenet - via en annonce på den svenske pendant til Den Blå avis, blocket.se.

Som 11-årig var den i dag 70-årige Leif Foghelin fra Sverige ude for en hændelse, som siden skulle vise sig at følge ham hele livet.

Læs også:

En sortklædt kvinde og to sortklædte mænd kom nemlig og hentede Leif Foghelins "lillesøster" under stor dramatik og masser af gråd. Lillesøsteren, Birgit, er ikke Leif Foghelins biologiske lillesøster, men kom i pleje hos Leif Foghelins forældre som et-årig og tilbragte de efterfølgende fem år af sit liv hos familien Foghelin uden for Uppsala i Sverige. Fem år som var fulde af glæde og sjove oplevelser for de to børn.

Men en dag ville Birgits mor have lille Birgit tilbage, og kontakten mellem Birgit og den plejefamilie, hun var vokset op hos, blev brudt.

Lige indtil sidste år. Det skriver Leif Foghelin selv i et indlæg på unt.se.

Her forklarer han, hvordan han aldrig glemte lille Birgit, selvom man helt holdt op med at tale om hende i familien, og hvordan han i 1983 for alvor begyndte at lede efter hende i gamle journaler og arkiver rundt omkring i Sverige. Først efter mere end 30 års søgen lykkedes det så endelig Leif Foghelin at finde sin savnede lillesøster sidste år.

Læs også:

Gennem en annonce på den svenske pendant til Den Blå Avis, blocket.se, fik Leif Foghelin et tip fra en af Birgits skolekammerater, og her fandt han ud af, at Birgit i dag er bosat i Danmark.

BT har talt med Leif Foghelin, og han fortæller med glæde i stemmen om, hvordan han endelig fandt frem til sin lillesøster.

»Jeg tog telefonen og ringede til hende en dag. Siden da har vi mødtes flere gange, og vi har også mødt hinandens familier. Det er så dejligt. Jeg har altid tænkt på, hvad der mon blev af hende, og det er så rart endelig at have fået kontakt med hende. Det er som at komme i mål,« siger Leif Foghelin til BT.

Om det overraskende telefonopkald, hun fik sidste år, fortæller Birgit, der i dag hedder Löfberg til efternavn, til BT:

»Jeg var i chok og tænkte "hvad fanden?", da han ringede. Da det gik op for mig, at det rigtig nok var ham, var det som om, jeg fik stjerner i øjnene. Jeg har altid gået og tænkt på min familie fra dengang, så jeg var lykkelig, da han ringede. Især fordi jeg kort tid forinden havde mistet min mand gennem 33 år. Så det var så fantastisk,« siger hun til BT.

De to genfundne søskende mødes den dag i dag, når det passer i kalenderen hos dem begge, og ellers taler de jævnligt i telefon sammen. Og så har det visse fordele at have et familiemedlem på den anden side af Øresund, fortæller Birgit Löfberg:

»Leif sender snus til mig, så min søn og jeg sidder og snuser sammen,« griner hun.