19-årige Agnes Victoria Hedengård har arbejdet som model i fem år. Men ikke længere. Kunderne mener nemlig, at hun er for tyk - på trods af, at hendes BMI dømmer hende til at være undervægtig.

Den svenske model Agnes Victoria Hedengård har deltaget i sit hjemlands version af tv-programmet 'Topmodel' og arbejdet som model i fem år.

Men på det seneste har hun haft svært ved at få nye opgaver - kunderne mener nemlig, at den unge, blonde pige er 'for tyk' og 'burde komme i bedre form'.

Det fortæller hun i en video på Facebook, der er blevet set af knap 170.000 mennesker på bare ét døgn. Siden har hun lavet en tilsvarende video på engelsk.

Hun fortæller selv, at hun har et BMI på 17,5, hvilket hører til i den undervægtige kategori, men alligevel er hun ikke tynd nok til modebranchens idealer:

»Branchen mener altså, at det I ser her, er for stort. For at jeg skal få jobs, skal jeg være endnu mindre end jeg er nu,« fortæller hun, mens hun står foran et spejl iført undertøj.

»Men dét, der generer mig mest, er, at de (folk i modebranchen, red.) bruger ordene: 'Du er for stor' og 'Du er for tyk',« tilføjer hun.

Agnes Victoria Hedengård skriver i sit opslag, at hun har talt med andre modeller, der har oplevet det samme som hende, og at det har fået hende til at lave denne video for at slå fast, at man ikke skal lade branchen diktere, hvordan man skal se ud.

Hun uddyber over for det svenske blad Veckorevyn:

»Det har virkelig ikke været let for mig at håndtere modeverdenens idealer. Jeg gav det en chance for et års tid siden. Jeg spiste næsten ikke og regnede kalorier hver dag. De anorektiske tanker snurrer rundt i mit hovede, men jeg kæmper stædigt for at få dem væk. Det er svært, men hvis man lægger den energi, som man normalt bruger på spiseforstyrrede tanker på i stedet for at elske sig selv, så preller det til sidst af. Jeg er fin - præcis som jeg er,« slår hun fast.