Werner Freund i sin ulvepark i Merzig, Tyskland. I mere end 40 år har den tyske 'Ulvemand' dedikeret sit liv til at opfostre ulvene og leve iblandt dem.
Werner Freund i sin ulvepark i Merzig, Tyskland. I mere end 40 år har den tyske 'Ulvemand' dedikeret sit liv til at opfostre ulvene og leve iblandt dem. Foto: LISI NIESNER
Udtrykket ‘at hyle blandt de ulve, man er iblandt’ er kendt af de fleste. Men når man som tyske Werner Freund ligefrem bor blandt vilddyrene, er det slet ikke nok at hyle.

‘Ulvemanden’, som den 79-årige tysker Werner Freund bliver kaldt, har i 40 år levet blandt blandt de vilde dyr i en park i Merzig og for at overleve, er han nødt til tage drastiske midler i brug.

- For at få deres respekt, er man nødt til at blive en ulv, og det er, hvad jeg er i deres øjne. Deres leder, forklarer han.

GERMANY/




Den tidligere militærmand fastholder sin magtposition som leder af de 29 rovdyr ved, at han ved fodringstid selv sørger for at gå først til byttet og holde de andre sultne ulve væk. Derfor er de ellers så frygtede rovdyr ganske rolige og endda legesyge, når han går frit iblandt dem iført en gammel faldskærm, der er smurt ind i blod og dyrefedt.

Siden 1972 har Werner Freund dedikeret sit liv til ulvene og opfostret mere end 70 dyr i sin park i Merzig, og han kæmper stadig for, at ulven ikke opfattes som et ond og farlig.

- Eventyrene er, hvad der gav dem deres dårlige ry. Rødhætte og alle dem der. Men de vil formentlig altid snuppe et dyr fra en gård, fordi de lever så tæt på os mennesker. Men ærligt talt, du har større risiko for at dø af et møde med en varulv end en rigtig ulv, siger ‘Ulvemanden til The Telegraph.
 
GERMANY/


Ulvene er dog ikke Werner Freunds eneste kærlighed, for der findes faktisk også en Fru Ulvemand. Siden 1962 har Werner Freund nemlig været gift med Erika, der siden 1970’erne har hjulpet ham med at finde ulveunger fra forskellige dyreparker og zoologiske haver og sørget for, at de er blevet håndfodret for at sikre det helt særlige bånd mellem ægteparret og ulvene. .

Men selvom de store rovdyr kan virke som små legesyge hunde og endda slikke ham i ansigtet, ved Werner Freund godt, at det er en risiko, han tager hver gang. 

- De ser søde ud, ik’. Men man må aldrig lade sig narre til at tro, at det bare er store hunde. Det er vilde dyr, og det vil de altid være.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.