(Photo by Majdi Fathi/NurPhoto)
(Photo by Majdi Fathi/NurPhoto) Foto: Majdi Fathi

Ofte så glemmer vi mennesker, at det ikke kun er os, det går ud over, når krig og ufred rammer. Naturen mærker det også. Hvilket et uhyggeligt nyt eksempel fra Gaza-striben viser helt tydeligt.

Som du kan se på billederne her i artiklen, der stammer fra Khan Younis zoologiske have i Gaza-striben, går konflikten mellem Palæstina og Israel slemt ud over dyrene i den zoologiske have.

Da dyrepasseren, grundet bombeangreb fra israelsk side, ikke kunne nå frem i flere uger i streg, blev de 65 dyr i haven overladt til sig selv. Og det betød, at mange af dyrene døde af sult i de uger, hvor de indhegnede dyr var uden opsyn.

(Photo by Majdi Fathi/NurPhoto)

Og det var dermed uhyggelige scener, som ejeren fandt, da han igen kunne komme frem.

Se videoen: Løvinde genkender sin redningsmands stemme - og så får hun folk til at tabe kæben

 

Ikke første gang
Adskillige af dyrene var omkommet og lå udmagrede i deres indhegninger.

Som du kan se på billederne af dyrene, der blandt andet tæller en løve, en tiger, en abe, en krokodille og meget andet, så lå flere af dem i nærmest naturlige stillinger, da de døde.

(Photo by Majdi Fathi/NurPhoto)

Det er ikke første gang, at dyr i en af Gaza-stribens hele fem zoologiske haver dør på grund af konflikten.

Tusinder døde i konflikten
Tidligere er flere dyr sultet ihjel, da der ikke har været ressourcer nok i den fattige Gaza-stribe til at holde dem i live.

Hvid giraf

Samtidig er zoologiske haver også blevet ramt af israelske bombeangreb, hvilket har kostet adskillige dyr livet i den efterhånden lange konflikt.

Gennem de seneste år har konflikten mellem Israel og den Hamas-kontrollerede Gaza-stribe været brudt ud i lys lue. Og det har betydet, at omkring 2.000 palæstinensere har mistet livet, mens omkring 70 israelere er omkommet i raketangreb eller kampe.

 AFP PHOTO/ROBERTO SCHMIDT

I alt bor der godt 1,7 millioner mennesker i den lille Gaza-stribe.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.