Måske skal vi alle til at passe lidt bedre på, når vi tager billeder af os selv med vores smartphones. For der er faktisk større risiko for at dø af at tage en selfie end at blive dræbt af en haj.

Selfie-kulturen har for længst gjort sit indtog verden over og alle - lige fra folkeskoleelever til Helle Thorning-Schmidt og Barack Obama - tager hurtige billeder af sig selv og lægger dem på de sociale medier.

Men folk bør muligvis overveje at passe bedre på i jagten på den helt rigtige kameravinkel. En undersøgelse viser nemlig at, at der i 2015 - på verdensplan - har været flere selfie-relaterede dødsfald end der har været mennesker, der er døde af hajangreb.

I alt har 12 personer mistet livet, mens de var ved at tage en selfie, mens der blot har været otte dødsfald, som har skyldtes angreb fra hajer. Det skriver flere internationale medier blandt andre de britiske aviser Daily Mail og The Guardian.

Seneste eksempel på, at det ikke er ufarligt at tage selfies, kunne man se mandag, hvor den 66-årige japanske turist Hideto Ueda døde, efter han forsøgte at tage et billede af sig selv på trappen foran Taj Mahal i Indien.

Hideto Ueda fik ifølge Huffington Post overbalance under seancen og faldt ned af trappen på en så uheldig måde, at han mistede bevidstheden. Han blev hastet på hospitalet, men døde som følge af hjertesvigt.

Rundt om i verden har flere store turistattraktioner råbt vagt i gevær over for folks iver efter at forevige sig selv med deres smartphones.

Blandt andet har Disneyland i Paris og Florida forbudt deres gæster at tage selfies med de såkaldte 'selfie-stænger', ligesom arrangørerne af verdens største cykelløb, Tour de France, i sommer bad tilskuerne om at holde igen med at tage billeder tæt på rytterne.