At finde og vinde den store gevinst på en udfyldt lottokupon kom til at koste et britisk par dyrt.

Skulle man være så heldig at finde en udfyldt lottovinderkupon, gør man klogest i at lade den ligge.

Et britisk par, der var på indkøb i et supermarked i den vestengelske by Swindon, fandt nemlig en udfyldt lottokupon. Da det viste sig at være en vinderkupon, indkasserede parret 30.000 pund (256.000 danske kroner).

Men den egentlige lottospiller, en 61-årig kvinde, beviste over for lottoselskabet, at det var hendes kupon, som hun havde mistet. Hun henvendte sig til politiet, da hun erfarede, at gevinsten allerede var udbetalt.

Da finderne blev opsporet af politiet, havde de allerede brugt halvdelen af gevinsten til at betale gæld og til at købe nye tæpper og småtterier til deres børn.

Parret blev idømt en straf på 11 måneders betinget fængsel, fordi indløsningen af lottokuponen juridisk blev betragtet som svindel. En dommer besluttede fredag, at de resterende 15.000 pund skulle afleveres til den retmæssige ejer, rapporterer flere medier.

- Hvem havde kunnet forestille sig, at der ville blive så meget cirkus om en lottogevinst, sagde den 61-årige Dorothy McDonagh. Hun vil nu ad rettens vej kræve de andre 15.000 pund udbetalt af lottoselskabet.

/ritzau/dpa