Forskere ved NASA har spottet en ny gigantisk ring omkring planeten Saturn. Opdagelsen er den største nogensinde i solsystemet.

En milliard jordkloder. Så mange skal der til for at udfylde arealet af den nye opdagelse, som forskere ved NASA netop har offentliggjort. Der er tale om en hidtil ukendt – og temmelig gigantisk – ring om planeten Saturn.

Den enorme ring befinder sig ufattelige 13 millioner (13.000.000) km. fra Saturn og slynger sig dermed om planeten omkring 50 gange længere ude end de i forvejen så karakteristiske og velkendte ringe.

HER DØR EN STJERNE - SE OGSÅ DE FANTASTISKE BILLEDER FRA HUBBLE I GALLERIET TIL HØJRE (ELLER KLIK HER)

Årsagen, til at opdagelsen har ladet vente på sig så længe, er ifølge CNN, at ringen består af støv og partikler, som er så langt fra hinanden, at man umuligt havde bemærket den – selv hvis man befandt sig lige midt i ringen.

Løser mysterium

Ifølge BBC er opdagelsen sandsynligvis med til at opklare et hidtil uløst mysterium. Eksperter har længe undret sig over, hvorfor den ene af Saturns måner, Lapetus, både har en mørk og en lys side. Nu tror forskerne, at det mørke materiale stammer direkte fra den enorme ring. Støv og partikler fra ringen er i årevis dumpet stødt ned mod Iapetus og lagt sig på den ene halvdel af månen.

Forskerne vurderer, at tykkelsen på den mørke belægning er adskillige meter.

HER DØR EN STJERNE - SE OGSÅ DE FANTASTISKE BILLEDER FRA HUBBLE I GALLERIET TIL HØJRE (ELLER KLIK HER)

Andre læser også