Her ses Titanic, der forlader Southampton for at begive sig ud på sin jomfrurejse, der endte fatalt. 
Her ses Titanic, der forlader Southampton for at begive sig ud på sin jomfrurejse, der endte fatalt.  Foto: SOUTHAMPTON CITY COUNCIL

Siden Titanic forliste på sin jomfrusejlads i 1912, har skibet været omgærdet af megen mystik og mange konspirationsteorier. Èt af de sidste store mysterier blev løst med dna.

Måske husker du dem selv fra de mange film om Titanic - parret med det lille barn, der ikke hoppede ned i en redningsbåd, men som blev på dækket og druknede.

Mysteriet om Allison-familiens tragiske død har været en af de mest sagnomspundne af alle Titanic-historierne.

Hudson Joshua Creighton Allison var en succesfuld canadisk forretningsmand, der sammen med sin kone og to små børn var på vej fra England til USA med Titanic, da skibet ramte isbjerget.

Parrets yngste barn, den syv-måneder gamle Trevor, blev sammen med sin babysitter sat i en redningsbåd og overlevede forliset. Men Hudson Allison, hans kone Bessie og den tre-årige datter Lorraine menes alle at være druknet.

Forældrene vidste nemlig ikke, at den lille dreng allerede var reddet ned i en redningsbåd. I stedet ledte de febrilsk efter ham. Det har flere internationale medier, herunder The Telegraph, gennem tiden beskrevet.

Mor og datter blev på et tidspunkt sat på en anden redningsbåd, men Bessie Allison valgte at springe ud af den sammen med Loraine - angiveligt fordi hun enten ikke ville forlade sin mand, eller fordi hun ikke vidste, hvor sønnen var. Og ifølge gamle vidneberetninger blev parret sammen på dækket, da skibet gik ned.

Her ses en avisforside fra den 16. april 1912.

Familiens historie, der gennem årene har været med i flere film om Titanic, fik dog et mystisk efterspil. Et efterspil, der leder tankerne hen på sagen om den unge Anna Anderson, der i årevis påstod, at hun var den russiske zars forsvundne datter Anastasia, som man ellers mente blev dræbt sammen med resten af zar-familien i 1918. Men hendes lig blev først fundet i 2007 - mere end 20 år efter Anna Andersons død.

I 1940 meldte en kvinde ved navn Helen Kramer sig og sagde, at hun var Loraine Allison, hvis lig aldrig var blevet fundet, skriver The Telegraph.

fgdg

Angiveligt kunne Helen Kramer fortælle detaljer, som kun familien Allison kendte. Og hun forsøgte i mange år at blive indlemmet og accepteret af de overlevende medlemmer af den velhavende familie.

Allison-familien ønskede dog ikke at have noget at gøre med kvinden, og der florerede ligefrem beskyldninger om chikane mellem de to parter.

Her ses et menukort fra Titanic.

Og der skulle gå mere end 100 år efter skibsforliset, inden mysteriet blev løst. Først i 2014 blev det via en dna-test afgjort, at Helen Kramer ikke var den, hun udgav sig for. Det beskrev The Scientist.com kort efter, at DNA-testen blev taget for et par år siden.

Helen Kraner, der selv kaldte sig Loraine Kramer, påstod, at hun var blevet reddet i sidste øjeblik og placeret i en redningsbåd hos en mand, der tog sig af hende, som var hun hans egen datter. Manden, der skulle have fortalt hende historien om hendes 'rigtige' identitet kort før sin død, havde angiveligt også ændret sin identitet. Ifølge Kramer var det nemlig arkitekten bag Titanic, Thomas Andrews, som officielt menes at være druknet i forliset.

En gruppe overlevende, der er blevet samlet op af skibet Carpathia.

Egentlig døde historien med Helen Kramer i 1992, men i forbindelse med 100-året for Titanics forlis i 2012 genoplivede Kramers barnebarn, Debrina Woods, historien.

En canadisk Titanic-forsker, der interesserede sig for sagen, besøgte i 2012 familien Allisons hus og fik overtalt familien til at afgive en dna-prøve for en gang for alle at fastslå, om Kramer var beslægtet med familien Allison.

Kate og Leo

Debrina Woods nægtede dog at give en dna-prøve, men det gjorde hendes halvsøster ikke, og da de har samme mor, kunne den sagtens bruges til at fastslå, om Helen Kramer var genetisk beslægtet med Allison-familien.

Udfaldet af testen har givet ro i sjælen hos familien Allison. Kramers påstand vækkede nemlig tragiske minder og uendelig sorg til live.

»Disse dna-resultater har afsløret en kolossal svindel, der har plaget vores familie i årevis. Det handlede kun om penge..,« siger Nancy Bergmand, der er barnebarn til Hudson Allisons bror, Percy Allison.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.