En blå stork? Det har eksperterne ikke set før.
En blå stork? Det har eksperterne ikke set før. Foto: MICHAEL KAPPELER

Det har de danske fugleeksperter aldrig set før.

Bare rolig, vi har forlængst passeret 1. april, så den skulle være god nok, selvom danske biologer nærmest går i koma, da B.T. fortæller dem om en blå stork, der er landet på toppen af en storkerede i Biegen i det sydlige Tyskland.

- Det har jeg godt nok ALDRIG hørt om, siger Jesper Bønløkke, biolog ved danskedyr.dk.

- Der kan selvfølgelig være tale om en fejlfarve af en slags, men du bliver nødt til at ringe til en decideret fugleekspert.

- Selvom jeg ved meget om dyr, så kender jeg ikke til allle dyr i hele verden, siger den forundrede biolog til bt.dk.
 
Hos Dansk Ornitologforening er biolog og ornitolog Timme Nyegaard mindst ligeså forbavset ved første øjekast:

- Nå! En stork der er blå. Det er jeg aldrig stødt på før. Måske kan det skyldes, at den har fourageret 'an der Schönen Blauen Donau, griner ornitolog Timme Nyegaard.

Kort efter vender han tilbage efter at have konfereret billeder og video seriøst med flere andre kolleger i Dansk Ornitologisk Forening.
- Den har næsten samme farve som en ellekrage, så vi har såmænd allerede givet den et navn og  døbt den Elle-storken, siger Timme Nyegaard.

- Derudover er vi blevet enige om, at det må være en hvid stork, der har fået noget blåt pulver på sig. Det kan være sket undervejs i trækket.

- Vi så det fornylig, da der blev observeret en gul vipstjert, der så viste sig, at have været i kontakt med noget meget gult pulver undervejs. Det må være det samme, der er sket her på en eller anden måde.
Det er i hvert fald IKKE en medfødt farve. Den må have støvbadet på sin lange vej fra Afrika, og så være blevet farvet på den måde. Men den er da ganske flot, lyder dommen fra ornitolog Timme Nyegaard, Dansk Ornitologisk Forening.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.