En biologilærer på et gymnasium i USA tabte 17 kilo på tre måneder, mens han udelukkende spiste mad fra burgerkæden McDonalds.
En biologilærer på et gymnasium i USA tabte 17 kilo på tre måneder, mens han udelukkende spiste mad fra burgerkæden McDonalds. Foto: Brian bergmann

En biologilærer på et gymnasium i USA lavede sammen med sine elever et eksperiment, hvor læreren i tre måneder udelukkende spiste mad fra burgerkæden McDonalds.

Men modsat den kendte dokumentarfilm ‘Supersize Me’, hvor en amerikansk dokumentarist lever af McDonalds-mad og takker ja til de ekstrastore portier kaldet ‘Super-size’, hver gang ekspedienten tilbød det, så valgte gymnasielæreren at holde sig på et samlet kalorieindtag på 2000 kalorier om dagen.

Og samtidig begyndte han at gå 45 minutter om dagen.

USA/

Gymnasielæreren John Cisna, der i forvejen var overvægtig og som tidligere aldrig fik motion, tabte på de tre måneder 17 kilo, selvom han spiste på McDonalds tre gange om dagen. Det fortæller den amerikanske tv-station KCCI.

Han fik eleverne til at sammensætte sine måltider ud fra McDonalds oplysninger om kalorieindholdet i deres produkter på burgerkædens hjemmeside. De skulle sammensætte måltiderne, så lærerens mad lå tæt på det anbefalede daglige indtag af fedt, protein, og kulhydrater.

Og John Cisna spiste ikke kun salater hos burgerkæden. En salat til frokost blev fulgt op af et mere klassisk burgermåltid om aftenen.

- Jeg spiste ikke kun salater, jeg spiste også BigMac, QuarterPounder med ost og Sundae ice, fortæller John Cisna til KCCI News.

Han dokumenterede sin vægt m.m. i løbet af de 90 dage.

På de tre måneder forsøget varede, tabte han 17 kilo, og hans kolesteroltal faldt fra 2,49 til 1,70.

Konklusionen på forsøget er dog ikke, at vi alle skal spise mere hos McDonalds, men at man dagligt skal være opmærksom på, hvad man spiser.

- Pointen med eksperimentet er, at vi hele tiden har en valgmulighed, og vi hele tiden foretager et valg, når vi spiser. Det er ikke McDonalds, som gør os fede, det er de valg, vi tager, som gør os fede, siger John Cisna.

Mega Potato

- Jeg kan spise, hvilket måltid jeg vil på McDonalds, så længe jeg resten af dagen overvejer, hvad jeg derudover spiser, siger John Cisna.

http://www.mcdonaldsmenu.info kan man se kalorieinholdet i McDonalds produkter.

Hvis man kun må spise 2.000 kalorier om dagen, og skal indtage tre måltider hos burgerkæden, kunne en dags måltider se sådan ud:

Morgenmad:

McMuffin m/ æg - 275 kalorier

Frokost:

Sweet Chili Chicken Wrap m/fuldkorn - 475 kalorier
Chicken Caesar Salat m/ dressing - 350 kalorier
Mellem Cola Zero - 0

(ialt : 825 kalorier)


Aftensmad:

Lille pommes frites - 240 kalorier,
Quarter Pounder - 530 kalorier,
Gulerødder - 35 kalorier
Mellem Cola Zero - 0 kalorier

(ialt : 805 kalorier)

Disse måltider giver i alt 2.005 kalorier, men et alt for højt indtag af salt og for lidt frugt og grønt.

Se tv-indslaget fra KCCI HER

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.