Lyt til artiklen

Banken smagte sin egen medicin

En russisk mand fik en snedig idé, der da tilbage i 2008 dumpede et uopfordret banktilbud ned i hans postkasse - en idé, der er endt som en kamp om flere millioner kroner mellem ham og banken.

Han udnyttede blot det, som bankerne forventer af deres kunder: At kunderne gennemlæser breve og kontrakter, før de skriver under.

Det skriver det amerikanske medie Business Insider.

Banken - Tinkoff Credit System (TCS) - tilbød i 2008 Dmitry Agarkov et kreditkort - men efter at have nærlæst tilbuddet synes Dmitry Agarkov ikke, at tilbuddet og betingelserne var "så gode" endda. De fleste ville nok have kastet brevet i skraldespanden og glemt alt om det - men ikke Dmitry. Han fik en god idé.

Han scannede brevet ind på sin computer og satte sig foran skærmen. Og stille og roligt fik han ændret betingelserne i brevet, så tilbuddet og betingelserne blev "gode nok": Han ændrede rentesatsen til 0 pct. Han fjernede alt, hvad der hed gebyrer. Han sørgede for, at han ikke havde et kreditmaksimum. 

Og som kronen på værket tilføjede Dmitry, at TCS skulle betale ham tre millioner rubler (eller godt 500.000 kr.), hver gang banken ikke overholdt reglerne - og brød banken helt med kontrakten, skulle den punge ud med seks millioner rubler (godt en million kr.).

Og så sendte Dmitry brevet retur.
 
Glemte at læse brevet
TCS gennemlæste dog ikke dokumenterne, før de blev underskrevet, da den modtog Dmitrys retursendte brev i 2008. 

Højst overraskende modtog russeren nemlig sit nye kreditkort fra banken et stykke tid efter. Og så begyndte balladen ellers. 

To år senere - i 2010 - truede TCS med at lukke Dmitrys konto på grund af manglende betalinger - og nu begyndte kampen mellem mand og bank og for alvor.

Først besluttede banken sig for at sagsøge Dmitry for ikke at have betalt gebyrer. Banken forlangte, at Dmitry betalte 45.000 rubler tilbage (svarende til 7.600 kr.). Men den godtog Dmitry ikke - banken havde ifølge ham overtrådt den famøse kontrakt. 

Derfor valgte russeren, der i dag er 42 år, at sagsøge banken - for det svimlende beløb på 24 millioner rubler - eller godt 4 millioner kr. 

Og nu skal hede miseren så for retten - nærmere bestemt til september. Om mand eller bank løber med millionerne, vil tiden vise.