BT købte en sandwich i Subway på Købmagergade i København. Sandwichen målte præcis 30 centimeter og var dermed 4,8 millimeter for kort til at være en fod lang.
BT købte en sandwich i Subway på Købmagergade i København. Sandwichen målte præcis 30 centimeter og var dermed 4,8 millimeter for kort til at være en fod lang. Foto: Nils Meilvang

BT tester: Her er den 30 centimeter

Subway lover, at gøre alt for at deres sandwich holder længen på en fod. Det sker efter afsløringen af, at sandwichkæden har overdrevet længden på deres 'Footlong' sandwich.

For at teste om subway nu også lever på til de store ord, har BT købt en sandwich i Subway på Købmagergade. En måling med lineal viser, at sandwichen måler præcis 30 centimeter - altså er den 4,8 millimeter for lille, idet en fod svarer til 30,48 centimeter.

En teenager med et målebånd var alt der skulle til for at lægge en verdensomspændende fastfood-kæde på ryggen. Australske Matt Corby havde købt en 'Footlong' sandwich hos Subway og fik mistanke om, at den slet ikke var en 'fod' lang, som navnet antyder.

subway


Han fandt målebåndet frem, og det viste sig ganske rigtigt, at sandwichen blot var 11 tommer. Dermed manglede den en tomme fra at være en fod lang. Han tog et billede og lagde det på Subways australske facebookside. Billedet gik verden rundt, og Subways facebookside blev bestormet med kritiske indlæg fra utilfredse forbrugere verden over.

I Chicago, USA, har en mand ved navn Nguyen Buren lagt sag an mod Subways moderselskab 'Doctor's Associates Inc. Han købte en Footlong sandwich i søndags og ligesom den sandwich, Matt Corby købte i Australien, var den også en tomme for kort. Han beskylder Subway for falsk reklame og misledende markedsføring.

- Det er ikke anderledes, end hvis du købte et dusind æg, og de kun gav dig 11, siger hans advokat, Tom Zimmerman til Chicago Tribune.

Sagsanlægget kommer samtidig med, at to mænd i New Jersie har anlagt et lignende sagsanlæg.

subway


Subway erkender nu, at størrelsen betyder noget, og lover, at de vil bestræbe sig på at gøre deres sandwich en tomme længere:

- Vi har fordoblet vores indsats for at sikre sammenhæng og korrekt længde på alle de sandwich vi serverer, skriver sandwichkæden i en pressemeddelelse, hvor det tilføjes:

- Vores engagement er fortsat urokkeligt på at sikre, at hver enkelt Subway footlong sandwich er 12 tommer over alt i verden.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.