Måske er rumvæsener ikke kun noget, som man ser i film som E.T. Forskere har netop fundet nye beviser på, at en kæmpe sø gemmer sig på en af Jupiters måner. Og det giver nye muligheder for at finde liv i rummet.

Det er på Jupiters måne Europa, at videnskabsfolk fra University of Texas mener, at de har har fundet den kæmpe sø, der skulle befinde sig under flere kilometer af is på planeten.
USA/
Ifølge Sky News er søen kæmpe stor – den er nemlig på størrelse med sø-området Great Lakes på grænsen mellem Canada. Søområdet, der består af søerne Lakes Superios, Erie, Ontario, Michigan og Huron dækker et område på næsten 250.000 kvadratkilometer. Den nye opdagelse blev gjort, da forskerholdet nærstuderede nogle optagelser fra NASA-satelitten Galileo. Forskerne sammenlignede billederne med billeder af isen på Antarktis. Forskerne fandt, at det unikke mønster i isen på Jupiters måne, som i mange år har undret forskerne, faktisk ligner det, man kan se på isformationerne på både Island og på Antarktis, skriver den videnskabsmediet space.com. Og det betyder, at de særprægede formationer tyder på, at der er vand nærmere månens overflade, end man hidtil har antaget. Det mærkelige ismønster ses overalt på månen Europa. - Det ser ud som knust os, siger Paul Schenk, der er en af forskerne bag opdagelsen, til space.com Mens de mærkelige isformationer på Island skyldes underjordiske vulkaner, der varmer vandet under isen op, så det smelter, så er det ikke helt det samme, der sker på Jupiters måne. Månen har en overfladetemperatur på 170 minusgrader, men selve månens kerne er lidt varmere. - Forestil dig Europa (Jupiters måne, red.) som en stor isflage, der flyder i et kæmpe hav – med en virkelig ustabil midte, lyder det fra Schenk. Den ustabile kerne afgiver noget varme, der forsøger at komme ud gennem overfalden. Varmen når dog aldrig helt ud. I stedet smelter den noget af isen under overfladen. Den nye opdagelse giver forskerne nyt håb for at finde liv i rummet. - Søerne kan måske endda vise sig at være levesteder (for liv, red.), siger forskeren.