De tyske musikere i gruppen Kastelruther Spatzen, som i hjemlandet er berømt for glad tyrolermusik, har fået ørerne i maskinen. Det viser sig nemlig, at de ikke selv har indspillet musikken på gruppens mange albummer, og derfor skal Kastelruther Spatzen levere intet mindre end 13 musikpriser tilbage, skriver Reuters.

Manageren for de syv musikere hævder dog, at det er normal praksis, at folkemusikere bruger studiemusikere, når de skal indspille en ny CD. Men den køber gruppens tidligere manager ikke.

- Bandets succes er baseret på et gigantisk fupnummer. De bør give deres Echo-priser tilbage, siger Walter Widemair til avisen Bild med henvisning til den mest prestigefyldte musikerpris i Tyskland.

Den nuværende manager har dog ikke meget respekt for den tidligere – han kunne jo bare selv have stoppet snyderiet, siger han.

Uanset hvor ansvaret ligger, ruller skandalen i den tyske boulevardpresse. Her bliver sagen sammenlignet med popgruppen Milli Vanilli, som hittede i begyndelsen af 1990erne, men som viste sig ikke selv at synge på deres sange. De blev senere tvunget til at tilbagelevere en amerikansk Grammy.

BNB

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.