I 2006 skete der en ændring i den danske lovgivning, der betød, at man i fremtiden nærmest må give et barn eller sig selv lige det navn man har lyst.

Har du gået rundt med en Sok, en Ninja eller en Altan i maven, så er det ikke sikkert, du skal opereres. Du kan bare give efter for Altan, Musling, Aloha eller hvilket andet ganske specielt navn, du render rundt og synes er det fedeste i hele verden.

Faktisk kan du bare vælge at betale 510 kroner, og så kan det blive til virkelighed. For den danske navnelov er efterhånden blevet så lempelig, at man kan hedde nærmest lige det, man vil.

Men hvilke navne er tilladt at kalde sig selv eller sit barn? Det kan måske virke som en navnejungle, men der er hjælp at hente.

For på Ankestyrelsens hjemmeside kan man finde alle de navne, der er godkendt herhjemme i Danmark. Og der er rigtig mange at vælge imellem.

20.000 navne at vælge mellem
Ved du præcis hvilket navn, du selv eller dit barn skal hedde, så er det bare at søge det frem på hjemmesiden - og er det der, så er det lovligt.

Hvis du i stedet leder efter inspiration, så skal du nok sætte mere end en kop varm te eller kaffe over, for det kan komme til at tage lidt tid. Der nemlig omkring 20.000 godkendte navne at vælge mellem.

Og lad os bare sige det, som det er: Nogle af dem er mere specielle end andre.

Herunder giver BT dig 10 godkendte pige- og drengenavne, som ligger i den mere specielle ende af navneskalaen.

Og ellers kan du selv hoppe ind på Ankestyrelsens side og finde dine egne - måske kommende - specielle navne.

Og så skal du være velkommen til at poste dem i den Facebook-tråd, som du kan finde i forbindelse med det opslag om denne artikel, vi laver på Facebook.

10 specielle pigenavne:

 1. Aloha
 2. Badr
 3. Musling
 4. Ninja
 5. Ok
 6. Panda
 7. Cirkel
 8. Nitte
 9. Gul
 10. Altan

10 specielle drengenavne:

 1. Awesome
 2. Cello
 3. Brormand
 4. Blær
 5. Offer
 6. Og
 7. Tung
 8. Sok
 9. Knirke
 10. Cobra