Yves Rossy og Vincent Reffet tog sig for nylig en noget usædvanlig flyvetur, da de to vovehalse tog en vinge på ryggen og fløj side om side med verdens største passagerfly, en Airbus A380.

Det vanvittige stunt fandt sted den 13. oktober i 1.200 meters højde i luftrummet over Dubai. Her fløj den 56-årige pilot og luftfartsentusiast Yves ’Jetman’ Rossy sammen med base jumperen Vincent Reffet side om side med en Airbus A380 ejet af Emirates. På ryggen havde de en vinge af kevlar med fire motorer fastspændt.

Flyselskabet lagde onsdag en video af stuntet op på Youtube, hvor man kan se de to adrenalin-junkier flyve om kap med det 73 meter lange fly, der har plads til hele 555 passagerer.

»Vi kommer til at være myg, der flyver sammen med en ørn eller en kondor,« sagde Yves Rossy til Emirates, inden han skulle ud på den vilde flyvetur.

Fra 1.600 meters højde hoppede de ud fra en helikopter og begyndte jagten på det enorme fly.

Bag det fantastiske projekt ligger mange timers planlægning for at sørge for, at alt ville foregå sikkert i luften.

»Da vi først hørte om det, var det galskab. Men da vi arbejdede med processen og identificerede risiciene, blev det til en mulighed for at vise vores evner,« siger Gareth Lloyd Evans, der er manager i Emirates.

Der skulle en omfattende planlægning og overblik til for at holde styr på sikkerheden hele vejen igennem, fortæller manageren.

De to galninge var i luften i 10 minutter og havde inden stuntet lagt mange timer i træningslokalet for at være fysisk klar til udfordringen, fortæller Vincent Reffet.