Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

En temmelig fjollet og bizar trend har ramt facebook-brugere

De lægger sig på bagage-hylden i toget, balancerer kroppen mellem to stole, eller lægger sig midt på en befærdet vej, i toppen af et træ, eller på taget af et hus. Kun fantasien sætter grænsen for ’The lying down game’, der hitter stort på facebook.

’Reglerne’ er ret enkle: Find et interessant sted, læg dig ned på maven med hænderne ned langs siden og få en til at tage et billede. Det har tusindvis af facebook brugere allerede gjort og medlemstallet i de forskellige grupper, der ’ærer’ ’The lying down game’ vokser støt dag for dag.

Når man ser de mange billeder virker det umiddelbart ikke som om, der er nogle begrænsninger for hvor billedet bliver taget. På facebookgrupperne er der således billeder af folk der ligger på bardisken på den lokale pub, på bordfodbold-bordet, på golfbanen, på toppen af en telefonboks og sågar har en modig lufthavnsarbejder lagt sig ind i en flymotor og fået taget et billede.

Stammer (måske) fra England

Ifølge informationer på gruppernes sider er der to mål med legen: At ’liggeriet’ skal foregå så offentligt som muligt og at så mange som muligt skal være involveret. De, der vil lege med får samtidig at vide at deres arme skal ligge ned langs med kroppen, at håndfladerne skal vende opad og at tåspidserne skal være i kontakt med det, man nu ligger på.

Hvor legen helt præcist er opstået vides ikke med sikkerhed, men ifølge avisen Daily Mail kan trenden være opstået da en gruppe unge briter var på ferie på Mallorca og blev trætte af de sædvanlige feriebilleder hvor folk typisk poserer på stranden, foran springvandet, eller foran et eller andet populært turistmål.

To dørmænd fra Newcastle i England dannede deres facebook gruppe efter en tur til Magaluf på Mallorca. 34-årige Scott Wood siger til Daily Mail:

'Jeg begyndte at gøre det da jeg var på en ferietur med gutterne i Magaluf. Jeg tænkte, at det at lægge på jorden var en sjov måde at få nogle anderledes feriebilleder med hjem på'.

Vennen Wayne Pyle tilføjer:

'Vi vil gerne have folk til at finde de mest underlige steder - jo mere underligt, jo bedre'.

- Der er så meget elendighed rundt omkring med finanskrise og alting. Det her er en undskyldning for at få sig et godt grin og gøre noget fjollet, siger Wood.

En fan på en af facebook siderne, Danielle Mitchell fortæller at 'legen' er blevet et stort hit blandt hendes egne venner.

- Vi leder altid efter sjove steder, hvor vi kan ligge ned. Jeg synes alle skulle prøve det - det er meget befriende, siger hun.


Afprøvning af legen

På B.T. vil vi selvfølgelig ikke stå tilbage for vores engelske genboer så derfor afprøvede vi lørdag ’The lying down game’ på Trianglen på Østerbro i København. Vi benyttede et stk. tag af et busstoppested, et stk. journalist og en fotograf til formålet og så naturligvis et flot logo i baggrunden. Og ja, det var faktisk en sjov - og lettere bizar, oplevelse sådan at ligge der højt til vejrs. Og mon ikke, der så var et par østerbroere som fik lidt stof til snakken omkring middagsbordet. Sådan a la:

'I dag så jeg en dame, der lå ovenpå busstoppestedet. Gad vidst hvad hun lavede der?' 

Tjae... det ved hun ikke rigtig, men måske behøver alt heller ikke at have en dybere mening.

Andre læser også