Selvom Danmark er et lille land, så er vi helt i front, når det kommer til sjove og mærkværdige stednavne.

Kører du for eksempel en søndagstur igennem Jylland, kan du på omkring 20 minutter nå fra Tarm til Lem, og tager du en tur til Als, kan du havne i Helved.

Efter TV 2 Norge lørdag udgav en artikel om de sjoveste stednavne i vores naboland, bad BT vores Facebookbrugere om hjælp til de sjoveste og mest specielle danske stednavne.

Herunder har vi med hjælp fra vores læsere samlet en række af de sjoveste stednavne, som man finder rundt omkring i det danske land.

Hørmested

Befinder du dig i Nordjylland kan du med fordel slå et smut forbi det lille sogn Hørmested. Her kan du blandt andet køre en tur langs Hørmestedsvej og nyde den friske, jyske luft.

Pikhede

I Nordjylland finder du også den lille by Pikhede.

Røved

Røved er en lille by, som ligger på kanten af Djursland mellem Århus og Randers. Bynavnets betydning har flere gange været til diskussion. Flere mener, at navnet betyder 'Højen med hullet', mens andre er mere til 'Højen der ligner en bagdel'.

Helved

Tager du en tur til Als kan du tage direkte i Helved. Den lille by huser kun 70 indbyggere, men måske den er et besøg værd alligevel. Byens specielle navn har flere gange været til debat og forsøgt ændret af kommunalbestyrelsen, men hver gang har borgerne i den lille by stået fast på, at byen skal bibeholde dets navn af historiske årsager.

Bækager

Stednavnet Bækager findes flere steder på Danmarkskortet. Du kan eksempelvis både gå en tur i Bækager i Greve og Vejle.

Tarm

I Vestjylland finder vi stationsbyen Tarm. Egentlig betyder navnet blot 'langt, smalt landareal', men byens lidt specielle navn får nok forbikørende til at trække en ekstra gang på smilebåndet.

Lem

I Vestjylland kan du besøge den lille stationsby Lem.

Sædballe

Sædballe er en lille by i Langeland Kommune. Byen blev i 2008 kåret til det 'mest mærkværdige stednavn' i Danmark af Berlingske Tidende. På grund af byens sjove navn, er Sædballes byskilt blevet stjålet utallige gange.

Bøsserup

I nærheden af Nykøbing Sjælland ligger den lille by Bøsserup. Har du lyst til at besøge byen, er der et væld af sommerhuse i den lille by, og du kan også besøge Bøsserup Bed & Breakfast.

Sæd

Det er ikke kun i Nordjylland, at de kan prale med deres sjove stednavne. Sønderjylland melder sig også stærkt på banen med den lille landsby Sæd. I Sæd kan du også slå et smut forbi Sprøjtehusvej, for det er der selvfølgelig en vej, der hedder.

Knepholt

Er du i nærheden af Aalborg, kan du besøge byen Knepholt.

Bøvl

Bøvl er en lille by ikke så langt fra Billund. Så hvis du alligevel skal et smut i Legoland med familien, så tag da lige et smut forbi Bøvl.

Boller

Befinder du dig i nærheden af Horsens kan du med fordel aflægge Boller Slot et besøg. Boller Slot er en gammel sædegård, helt tilbage fra 1350. Her kan du også gå en tur i Boller Slots store park.

Bredballe

Bredballe er en bydel i nærheden af Vejle.

Snave

På Vestfyn kan du besøge den lille by Snave. Du kender måske byen fra de populære Sonofon reklamer, som løb over skærmen i de danske hjem i 2001. Her kunne man møde den fiktive figur 'Polle fra Snave', og han fik for alvor sat byen Snave på det danske landkort.

Boring

I Østjylland ligger den lille by Boring. Lad os håbe, at byen ikke er ligeså kedelig, som dens navn lægger op til.

Fokkenborg

Fokkenborg er en stor herregård i Bramstrup på Fyn. Navnet stammer eftersigende fra et rygte om, at beboerne på gården ikke var tilbageholdne med at dyrke sex.

Svansbjerg

I Køge på Østsjælland kan du besøge den lille bydel Svansbjerg.

Pissebækken

Tager du på ferie på Bornholm, er Pissebækken måske et besøg værd. Pissebækken er nemlig Danmarks tredjehøjeste vandfald, og det tiltrækker hvert år mange besøgende.

Karens Klit

Er du på sommerferie i Løkken, kan du besøge Karens Klit, som er et lille beboelsesområde tæt på havet.