For to uger siden gik ægteparret Rebecca og Magnus Ravneberg ind på deres chefers kontor med en opsigelse i hånden og drømmen om at leve et friere liv.

Det skriver Aftenposten.

Begge er 34 år og kommer fra Norge, hvor de arbejdede som kommunikationsrådgiver og tekstforfatter.

De ville ud af hverdagsrutinen med 9-17 jobs og i stedet bruge tid på familie og ting, de elsker.

»Vi vil blandt andet bruge tiden på at rejse, nye oplevelser, give tilbage til samfundet og inspirere andre til at se, at en anderledes hverdag er mulig. Vi ønsker en verden, hvor folk er styret af deres hjerter og ikke penge,« fortæller Rebecca Ravneberg til BT i en e-mail.

Nu er parret taget til Costa Rica med deres 1-årige datter Frøya. Her føler de sig frie fra hverdagens trummerum og har masser af fritid.

»Vi siger ikke, at vi ikke skal arbejde igen. Bare at vi ikke vil arbejde, fordi vi skal - kun hvis vi vil. På den måde sørger vi for, at vi altid er lykkelige. Noget vi før troede, at vi havde brug for penge til at blive.«

Parret havde et brændende ønske om at have mere bestemmelse og styring i eget liv.

Ved at tænke grundigt over, hvordan de spenderede deres løn, kunne de på et halvt år spare 200.000 kroner op, som forberedelse til deres nye liv.

Derudover solgte de de ejendele, de ikke havde brug for længere.

Alle penge postede de i forskellige indeksfonde - investeringsforeninger, der investerer i bestemte aktieindeks. Dermed har de fået en bred investeringsportefølje bestående af aktier, fastforentede værdipapirer og optioner på råvarer og guld. Når investeringerne genererer overskud, kan de trække afkastet ud for at bruge pengene til at leve deres nye liv.

På den måde håber de at have en løbende indkomst fremover.


Foto: Rebecca Ravneberg
Vis mere


Ved at spare, investere og leve småt er de allerede blevet økonomisk frie med muligheden for at arbejde, som det passer dem.

I dag arbejder de som freelancere 2-3 timer om dagen som fotograf, 'life coach', yogalærer, stand-up komiker og tekstforfatter - jobs de elsker.

»Fremtiden tilhører freelancerne, og vi ønsker at have mange ben at stå på. At vide, at vi kan leve af vores besparelser, gør, at vi tør leve vores liv fuldt ud og investere i det, der inspirerer os,« siger Rebecca, som også fortæller, at det inkluderer at give tilbage og inspirere samfundet og de mennesker, de møder på deres vej:

»Både gennem konkrete projekter som Gangster Coaching, hvor Magnus coacher fængselsindsatte. Og min egen planlagte Digest Loss Through Creative Expression workshop. Men også dagligdags ting som at rive kokosnødder til alle på stranden eller give gaver som yoga i solnedgangen, fotosessioner og coaching til mennesker.«

Men hvad så, hvis de pludselig bliver ramt af en stor uforudset udgift?

»Vi lever et liv, hvor vi ejer lidt. Derfor ville en stor uventet udgift sandsynligvis være en sundhedsudgift. Og ved at følge vores hjerte har vi aldrig haft bedre sundhed. Vi lever et liv uden dårlig kost, inaktivitet og usundt stress - årsager til livsstilssygdomme. Det kan ske, at vi ender i en meget vanskelig situation. Men den mikroskopiske risiko bør ikke forhindre os i at leve vores liv fuldt ud sammen med vores datter her og nu.«

Parret er overbeviste om, at de ikke bliver de eneste, der kommer til at leve på denne usædvanlige måde. Faktisk tror de, at det bliver sådan, alle kommer til at leve:

»Vi står over for et paradigmeskifte i arbejdslivet med en teknologisk udvikling, hvor der vil være behov for, at flere mennesker får fritid i stedet for lønforhøjelser - af hensyn til miljøet, men også deres egen livskvalitet. Udviklingen vil gøre mange jobs overflødige, og jeg tror også, at den vil ændre vores syn på arbejde specielt, fordi teknologien kommer til at kunne opfylde samfundets grundlæggende behov. Til den tid står vi en situation, hvor arbejde i højere grad bliver en bonus frem for en nødvendighed. Så jeg tror, at det jeg og Magnus gør, vil blive normalen for mange om få år, vi har bare tyvstartet.«

Du kan følge med i familiens nye liv på deres Instagram-profil @everymomentisalwaysperfect: