Billede fra et andet lotteri. Arkivfoto.
Billede fra et andet lotteri. Arkivfoto. Foto: JUAN MEDINA

Det britiske par Jamie og Abbie Hort har på otte måneder brugt hele den formue, som de vandt i et lotteri i 2014. Nu risikerer de at blive smidt ud af deres hus for anden gang.

Først vandt de 50.000 pund svarende til en halv million kroner i et britisk lotteri. Så brugte de det hele på fladskærms-tv, designertøj, dyre rejser og dyre møbler.

Nu er det britiske par Jamie og Abbie Hort så kommet på spanden rent økonomis og har bedt om at få bistand. Men det har staten nægtet, og derfor frygter parret, der har to små drenge, nu, at det for anden gang på få måneder vil blive smidt ud af deres hjem, skriver Daily Mail.

Det var i december 2014, at parret fra Guernsey var så heldig at vinde de 50.000 pund i kanaløernes julelotteri.
Men nu fortæller parret, at formuen er sluppet op. Det førte blandt andet til, at de før jul ikke længere kunne betale husleje og søgte om bistandsstøtte og huslejestøtte. Men det blev nægtet, og parret blev smidt ud af den lejlighed, som de boede i, som kostede omkring 9.000 kroner i husleje om måneden.

fgreg

For at få hurtigt tag over hovedet tog parret penge fra deres børns opsparing for at kunne betale for en ny lejlighed. Men nu er de atter kommet i betalingsproblemer, og derfor ser de ud til atter at blive smidt på gaden, skriver Daily Mail.

Parret indrømmer, at de har brugt pengene dumt, men siger også, at de føler, at de fortjente nogle pæne ting.

»Da vi først vandt pengene, blev vi meget glade, og vi hjalp vores familie med penge og tog ud at shoppe. Vi havde ingen anden indkomst, så pengene gik blandt andet til mad. Nogle gange brugte vi omkring 70 pund (svarende til cirka 700 kroner, red.) på mad om dagen,« fortæller Jamie Hort til Daily Mail.

»Vi opførte os lidt dumt, og pengene kunne have rakt længere, det indrømmer jeg, Men alt, hvad vi beder om nu, er bare lidt hjælp,« siger han.

Inden parret vandt gevinsten, boede de i en billigere lejlighed, som de fik boligstøtte til. Men tilskuddet stoppede, da de vandt gevinsten og flyttede i en anden lejlighed.

Lottomilionær

Myndigheder på Guarnsey mener, at parret fortsat har halvdelen af lottogevinsten tilbage, da parret ikke kan redegøre for, hvordan omkring 24.000 pund er brugt. Men det nægter parret.

Hverken Abbie eller Jamie Hort har arbejde.

»Jeg forsøger at finde et arbejde. Min mand er stilladsarbejder, men der er intet arbjede til ham for øjeblikket,« siger 21-årige Abbie Hort til Daily Mail.

For at få råd til de seneste måneders husleje har parret måttet skille sig af med en del af de ting, de har købt. Nu har de kun et kæmpe fladskærms tv samt noget designer-tøj tilbage, fortæller de.

Abbie og Jamie Hort har fået en masse kritik, efter at deres historie kom i medierne. Og på Facebook er især Abbie Hort blevet bombarderet med beskeder fra nær og fjern, som ifølge hende selv, har haft en knap så pæn ordlyd. Blandt andet er parret blevet kaldt 'nasserøve'.

»Det har været temmelig oprivende. Vi er ikke nasserøve. Vi har bare ikke nogen penge og mener, at regeringen bør hjælpe os,« siger hun til Daily Mail.

Parrets to sønner er henholdsvis to og fire år.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.