Den norske pige Rachael Shardlow overlever mirakuløst et angreb fra goplearten 'havhveps', der er klassificeret som verdens farligste dyr.

En svømmetur i en flod ved Queensland på en ferie i Australien endte fatalt for den 10-årige, der blev draget væk af strømmen og pludselig følte goplens lange fangearme omkring sit ene ben. Rachael Shardlow besvimede ved det smertefulde angreb, men nåede at sige til sin bror, at hun hverken kunne se eller trække vejret.

Goplens nerveceller indeholder så stærk en gift, at den i løbet af få minutter kan slå et menneske ihjel, og det er ikke ualmindeligt, at folk drukner efter at være blevet bevidstløse af giften. Heldigvis blev den 10-årige hjulpet op af vandet og derefter indlagt seks uger på hospitalet. Hun er nu i god bedring og atter kommet hjem til sin familie.

Hendes far, Geoff Shardlow, udtaler, at datteren efterfølgende har fået store ar på skinnebenet og oplever manglende korttidshukommelse.

- Vi har oplevet, at hun for eksempel har taget cyklen med i skolen og efterfølgende glemt, at hun havde den med sig. Den største frygt gik på hjerneskade, men hendes tankevirksomhed og hukommelsestester var alle gode, siger han til den australske tv-kanal ABC.

Og hun er da også allerede blevet udråbt som et mirakel.

- Da jeg så billederne for første gang, tænkte jeg, at dette barn burde ikke være i live. Havhvepse er forfærdelige. Normalt når nogen bliver brændt af en havhveps, og der har været så mange fangarme rundt om kroppen, så ser man dem efterfølgende på lighuset, siger Jamie Seymour, der er professor i zoologi og tropisk økologi ved James Cook University i Australien.

Professoren er aldrig før stødt på et lignende tilfælde, hvor et menneske er blevet så hårdt angrebet og har overlevet, og han ser hændelsen som en interessant ny viden om de farlige gopler.

Havhvepsens gift er stærk nok til at dræbe 60 voksne mennesker på tre minutter.