En svensk kvinde opdagede sin far på et verdenskendt billedet af 11 mænds frokostpause. Billedet, der blandt andet er kendt som 'Lunchtime atop a Skyscraper' er angivelig taget af Charles Ebbets i 1932, som blev hyret til at følge opførelsen af Rockerfeller Center. Det er svenskeren, som sidder nr. seks fra venstre.
En svensk kvinde opdagede sin far på et verdenskendt billedet af 11 mænds frokostpause. Billedet, der blandt andet er kendt som 'Lunchtime atop a Skyscraper' er angivelig taget af Charles Ebbets i 1932, som blev hyret til at følge opførelsen af Rockerfeller Center. Det er svenskeren, som sidder nr. seks fra venstre. Foto: Charles Ebbets
En kvinde i Sverige opdagede sin far på et verdenskendt frokost-billede

Hvis du ikke har eller havde det hængende, så har du måske set det verdensberømte billede 'Lunchtime atop a Skyscraper' hos en af dine venner.

På billedet ses 11 mænd på en stålbjælke, mens de holder en pause fra opførelsen af GE Building, som er en del af de i dag 19 højhuse, som udgør Rockefeller Center i byen New York.

CHINA/1


Hvad de færreste formodentlig ved er, at i hvert fald en af arbejdsmændene var svensker. Det fortæller Britt-Marie Johansson Dufwa. Det skriver Expressen.

Hun opdagede sin far på billedet, da hun for fem år siden fik vist det. Dét krævede et ekstra kig på foto'et - særligt på manden, som sidder som nummer seks fra venstre.

- Det er helt sikkert far, fortæller hun til Hallands Nyheter. Jag husker, at han under en gåtur i skoven i 70'erne fortalte om et fantastisk billede, som de tog, da de arbejdede på en skyskraber. Det irriterer mig, at jeg aldrig fandt på at lede efter det, mens han var i live, siger hun.

værste albumcover

Hendes far, John Johansson, var en af af mange svenske unge mænd, som udvandrede til USA for at søge lykken fra Sverige. Faderen vendte flere år senere hjem til Sverige i 1935, hvor han døde i 1982 uden at have set det verdensberømte frokost-billede.

Selv er Britt-Marie Johansson Dufwa overbevist om, at det virkelig er hendes far på billedet. Flere folk fra området, som faderen udvandrede fra, mener også at genkende manden til venstre for faderen, som en anden svensk udvandrer. Der findes ingen officielle bekræftelse på, at de to mænd virkelig de to svenske mænd.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.