For en måned siden gik de forargende billeder af en storrygende to-årig verden rundt. I et nyt interview siger den indonesiske drengs mor, at det var hans eget valg at begynde at ryge, kun 11 måneder gammel.

Det skriver Huffington Post.

Den to år gamle Aldi Rizal deltager nu et statsligt rygestopprogram for børn, men hans forældre fortæller, at hvis han ikke får sine cigaretter, bliver han rasende, slår sit hoved i gulvet og begynder endda at kaste op af abstinenserne.

I et interview med den amerikanske tv-station CBS fortæller moderen, Diana Rizal, at hans farlige vane begyndte, da drengen var kun 11 måneder gammel. Forældrene tog ham med til et fiskemarked, hvor de havde en bod.

- Han var meget urolig, så vi lod ham lege for sig selv. En dag fulgte vi efter ham og fandt ham ved en cigaretsælger. Han havde en cigaret i hånden, som allerede var tændt. Han vidste allerede, hvordan man ryger, ligesom en voksen. Det var faktisk hans eget valg, siger Diana Rizal til CBS.

Aldi har som mange andre storrygere et favoritmærke. Han er så afhængig, at han ofte tænder sin næste cigaret med, den han endnu ikke har slukket.

Tidligere røg han fyrre cigaretter om dagen. Men hans forældre har dog formået at skære lidt ned på hans vane.

- I dag ryger han en pakke dagligt - max to, siger Aldis mor, der håber, at hendes barn kan blive røgfri.

- Jeg kan ikke holde ud at se ham skade sig selv. Men kan vi gøre andet end at acceptere det? spørger hun.

Indonesien ligger på en tredjeplads over de lande i verden, der ryger mest. En tredjedel af befolkningen ryger - heraf mange børn.

Se klippet her: