Øverst kan du i videoen se, hvordan Jonathan Dahl og Brian Delaurenti laver deres glitterskæg.

Hvem siger, det kun er kvinder, der kan slå sig løs med glimmer og glitter til årets julefrokoster og nytårsfester? Nu følger mændene efter med deres helt egen trend. Glitterskæg.

Sæsonen for julefrokoster og nytårsfester er over os, og kvinder kan dårligt nok bevæge sig ind i en tøjbutik uden at blive blændet af alverdens palliet-kjoler og glitter-jakker.

Men hvad gør mændene, der også gerne vil shine lidt ekstra til julens fester?

De to amerikanere Jonathan Dahl og Brian Delaurenti, der står bag instagramkontoen 'The Gay Beards', har fundet en løsning, som siden er gået viralt.

Glitterskæg.

GERMANY BEARD CHAMPIONSHIP

De to mænd har længe delt billeder af dem selv og deres skæg. Blandt andet af 'ostepops-skæg', 'blomsterskæg' og nu også 'glitterskæg'. Det er dog især den sidste skægvariant, der er slået igennem.

Godt 3.500 billeder er efterfølgende blevet lagt op på billeddelingstjenesten Instagram under hashtagget #glitterbeard af andre mænd, der også har valgt at kaste sig ud i at hælde glitter ud over deres skæg.

Jonathan Dahl og Brian Delaurenti har også lagt en video på YouTube, hvor de viser, hvordan man laver det perfekte glitterskæg. Den video kan du se øverst i artiklen.

Hemmeligheden er masser af olie eller fedt. Og endnu mere glitter.

»Du skal passe på med ikke at ånde det (glitteret, red.) ind,« fortæller Brian Delaurenti i videoen, mens Jonathan Dahl advarer om, at glitteret kan være svært at få ud at ens liv igen, efter man har prøvet det bare én gang.

Helt bogstaveligt.

»Glitterskæggene er okay igen efter en god vask, men glitteret er overalt i dit hus og i dine ting. Det kommer til at være overalt,« siger han.