Forskere fra Østrig har opdaget, at folk med psykopatiske træk foretrækker en særlig slags mad- og drikkevarer.

Hvis du er typen der altid bestiller en klassisk Gin & Tonic hos bartenderen, eller foretrækker en helt almindelig sort kop kaffe når du er på Baresso, så kunne det tyde på, at du er psykopat. Det er i hvert fald konklusionen på en undersøgelse, som forskere fra det østrigske universitet i Innsbruck har lavet.

Det skriver engelske den engelske avis Dailystar.

Ifølge Christina Sagiolou, der har været med til at foretage undersøgelsen, kan den bitre smag, som man blandt andet finder i mørk chokolade og kaffe, sammenlignes med en ’rutsjebanetur i tivoli’, hvor folk finder nydelse i at opleve frygt.

»Vores resultater tyder på, at folks forkærlighed for bitre fødevarer er direkte forbundet med hvor ’mørk’ en personlighed de har.  Vi har fundet en udsædvanlig stærk sammenhængskraft med sadisme i hverdagen,« fortæller forskeren ifølge Dailystar.

Undersøgelsen blev foretaget på 1000 testpersoner med lige mange mænd og kvinder. Gennemsnitsalderen for de deltagende var på 35 år.

Først blev de bedt om at rangere en lang række fødevarer, alt efter hvor godt de kunne lide dem. Efterfølgende skulle deltagere igennem fire forskellige personlighedstests, der blandt andet undersøgte niveauet af vrede, forfængelighed og medfølelse hos de mange deltagere.