Her ses hertuginde Kate i 2011 med sin berømte forlovelsesring.
Her ses hertuginde Kate i 2011 med sin berømte forlovelsesring. Foto: LINDSEY PARNABY

Efterspørgslen på de blå ædelsten, safirer, har været stigende, efter at hertuginde Kate fik prinsesse Dianas tidligere bryllupsring til sin forlovelse. Og nu er verdens største safir fundet.

Mere end to milliarder kroner.

Sådan lyder prisen på verdens største blå safir, som for nylig er blevet fundet på Sri Lanka. Det skriver det amerikanske økonomimagasin Forbes.

Safiren blev angiveligt fundet i Ratnapura i den sydlige del af Sri Lanka, og fundet er først nu blevet offentligt.

Kate Middleton

Tidspunket for fundet er yderst heldigt. De seneste år har efterspørgslen efter safirer nemlig været stigende, hvilket ifølge Forbes skyldes den ring, som den britiske hertuginde Kate fik af prins William, da parret blev forlovet i 2010.

Ringen, der er lavet af hvidguld, og som tidligere tilhørte prinsesse Diana, der havde fået den af prins Charles, indeholder nemlig en 12-karat  mørkeblå, oval safir i midten.

Til højre William og Kate ved afsløring af deres forlovelse i 2010. Og til højre ses Diana og Charles ved deres forlovelse i 1981. Begge kvinder bærer den samme ring.

Det er ikke tilfældigt, at den store safir blev fundet på Sri Lanka. Sri Lanka har nemlig nogle specielle geologiske forhold, der gør, at statens bjergrige områder er kendt for at gemme på mange ædelsten. Især er Sri Lanka kendt for de blå safirer, der kommer ned med vandet i kilder fra bjergene, skriver Forbes.

den røde flamme 34707979

Den store safir er allerede blevet solgt én gang.

»Det øjeblik, jeg så den, besluttede jeg mig for at købe den,« sagde den nye ejer til BBC tidligere på måneden. Ejeren ville dog ikke afsløre, hvor meget han havde givet for ædelstenen.

Kongehuset har verdens fineste smaragder - ny

ifølge BBC blev ædelstenens værdi vurderet til 100 millioner dollars, hvilket svarer til omkring 683 millioner kroner.

Den smukke blå stens ejer holder sig indtil videre anonym, men det forventes, at vedkommende er ved at lede efter en køber til den blå herlighed.

På tweetet herunder kan du se den store safir, der altså ifølge Forbes er blevet vurderet til at være to milliarder kroner værd.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.