Mystikken breder sig omkring det ukendte, objekt, som skattejægere har fundet på bunden af havet mellem Sverige og Finland.

Prøver fra det gigantiske cirkelformede objekt tyder nu ifølge israelske forskere på, at dele af objektet består af metal, og at det har ligget der i 14.000 år.

Det skriver Expressen.

Det opsigtsvækkende fund blev gjort i juni 2011 af vragleder Peter Lindberg og Dennis Åsberg, som ellers var på jagt efter sunkne skibe. De opdagede det store, runde objekt, som måler 60 meter i diameter, på 87 meters dybde.

Gentanden er oval og har lavet et glidespor på 300 meter henover havbunden, hvilket hurtigt fik UFO-entusiaster til spekulere i, at der var tale om et forulykket rumskib.

Tidligere undersøgelser fra Tel Aviv har vist spor af brændt organisk materiale på cirklens overflade, og nu viser nye testresultater spor af metallerne limonit og goethit, som ifølge svenske forskere kan stamme fra jernmalm.

Dykkerne fandt også granitsten liggende ovenpå objektet, og undersøgelser tyder på, at den mærkelige genstand har ligget der i 14 000 år.

- Måske er den lavet af folk i fortiden. Før istiden lå der jo en sø, hvor Østersøen er nu, og objektet ligger cirka på kyststrækningen, siger Dennis Åsberg.

De største UFO-historier - 1

Og det lyder ikke usandsynligt, mener den svenske marine geolog, Martin Jakobsson fra Stockholms Universitet.

- Jeg har sagt det før og tror det stadig - det lader til at være et geologisk objekt, der havde ligget der længe, siger han.