Hverken meteorologer, astronomer, det norske forsvar, fagfolk fra Sverige eller den russiske ambassade har nogen ide om, hvad det mystiske lys er, eller hvor det kom fra.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Onsdag morgen oplyste en kæmpemæssig lysende spiral himlen over Norge. Lyset kunne ses af morgenfriske nordmænd både i nord og i syd. Og det fik telefonerne hos meteorologisk institut til at gløde.

- Folk helt fra nord i Finnmark til syd i Trøndelag ringer og siger, at de har observeret lyset, siger Mona Mariann fra meteorologisk institut i Norgen til VG Nett.

- En stor ring kom frem på himlen. Og så bredte den sig ud. Den sendte en grøn stråle ned mod jorden, fortæller Morten Kristiansen, der så den lysende spiral her i morges.

Også Jan Petter Jørgensen var vidne til det særprægede fænomen. Det lykkedes ham at faktisk at tage et billede med et kamera på stativ og med lang lukketid.

- Billedet er taget ca. klokken 07.50. Jeg vil tro, at det var der i to-tre minutter. Det var ikke til at tro. Jeg skælvede helt, da jeg så det, siger han til VG Nett.

Se videoen her

Ingen kan dog forklare, hvad lyset er.

Liv Larsen, der arbejder ved instituttet for fysik og teknologi på universitetet i Tromsø, mener, at det kan være en forskningsraket fra Sverige eller Rusland. Det afviser Anna Rathsman fra Swedish Space Coorparation dog.

- Vi har ikke sendt en raket af sted siden 29. november, forklarer hun.

Hos den russiske ambassade forklarer man også, at landet ikke har sendt raketter til vejrs.

For omkring en uge siden blev der observeret et lignende fænomen på himlen. Dengang viste lyset sig dog at være den russiske marines test af et såkaldt ballistisk missil i Baretnshavet.