En 66-årig mand er blevet anholdt i USA, efter han brød ud af sin fængselscelle for 37 år siden.

Det skriver amerikanske CBS News.

På klassisk Hollywood-manér brød Oscar Juarez ud ved at save tremmerne over i sin fængselscelle. Han havde sågar fremstillet en 'dukke', som han lagde i sin seng, der dækket med tæpper skulle aflede fængselsvagternes opmærksomhed. Og det virkede ret godt.

Den 66-årige afsonede en livstidsdom for drab i et statsligt fængsel i staten Ohio, men udsigten til spendere resten af sit liv bag de 'stive gardiner', fik ham i 1978 til at stikke af.

På trods af at Oscar Juarez efter sin flugt var blandt de mest eftersøgte kriminelle i Ohio, lykkes det ham at forblive skjult fra politiet i en årrække. Ifølge FBI har Oscar Juarez ellers været anholdt to gange siden sin flugt, i Californien og Texas, men er begge gange blevet løsladt, da han benyttede sig af falsk identifikation. Han skulle angiveligt have benyttet sig af mindst syv forskellige dæknavne, og har i sin tid på flugt ernæret sig ved at arbejde som svejser og maskinoperatør.

Men torsdag slap heldet op for Oscar Juarez.

Efter at have været på flugt i 37 år lykkes det omsider for de amerikanske myndigheder, at anholde ham i en lejlighed i staten Minnesotas hovedstad Saint Paul.

»Vi ved, at han har opholdt sig i adskillige stater gennem årene. Det var ikke ét enkelt spor, som førte os til hans hoveddør. Det var en række faktorer, og godt gammeldags politiarbejde,« forklarer U.S. marshal i det nordlige Ohio Pete Elliot ifølge CBS News.

Han fortæller, at politiet ikke ved hvor længe Oscar Juarez har opholdt sig i Minnesota inden sin anholdelse.