For to uger siden oplevede 18-årige Harald Hornsá fra Horsens for anden gang i sit liv et sandt mirakel. Efter flere måneder som lam rejste han sig fra sin kørestol og gik.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Som B.T. kunne fortælle i begyndelsen af november, har den unge gymnasieelev siden han var 16 år lidt af en såkaldt funktionel lammelse fra hofterne og ned. En lidelse, der skyldes en psykisk blokering, som sætter nervebanerne ud af kraft og i værste fald kan vare hele livet. I marts 2010 fik han førligheden tilbage efter et besøg hos en hypnotisør, men kun til låns. Efter præcis et år faldt han om på et dansegulv og var igen bundet til en kørestol og på antidepressiv medicin.

Lægerne har for længst opgivet enhver traditionel behandling, men den 13. november slog lynet igen ned i Haralds liv. Efter flere forgæves forsøg lykkedes det igen hypnotisør Bent Thorning at få den unge mand tilbage på benene.

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ:

- Det er svært at forklare følelsen. Det var skønt, og jeg smilede meget, meget stort. Mine muskler var ret svækkede efter ikke at have været brugt i mere end et halvt år, men jeg fik selv rejst mig op. Siden da har jeg ikke siddet ret meget ned. Jeg har været ude at cykle en masse og nyder bare at bruge mine ben så meget som muligt, fortæller Harald Hornsá.

Han håber nu, at lammelsen i benene er væk en gang for alle.

Det samme gør hypnotisør Bent Thorning. På baggrund af de to vellykkede og flere mislykkede hypnoser mener han nu at have fundet den dybereliggende årsag til Haralds mystiske lidelse.

- Den dag, det lykkedes at få ham op at gå i denne omgang, fik vi en rigtig god og lang snak, og der så jeg pludselig et mønster. Hver gang, han er kommet til skade, siden han var en lille dreng, er det gået ud over hovedet eller benene. Det har resulteret i en angst for at gå og stå, fordi det betyder, at han kan falde og komme til skade. Det har resulteret i en psykisk blokering af nervesystemet. Når først jeg vidste det, kunne jeg behandle det på samme måde som enhver anden angst eller fobi, siger Bent Thorning.

Chokerende oplevelseUnder den seneste hypnose fortalte Harald Hornsá om en episode fire år tilbage i tiden, hvor en kammerat under en fælles cykeltur i skoven styrtede og brækkede begge skinneben. En oplevelse, som Bent Thorning mener, blev grundstenen for den psykiske udvikling, der to år senere resulterede i den første lammelse.

Uanset forklaringen glæder Harald Hornsá sig bare over at kunne føre et normalt liv igen.

- Bare det selv at kunne tage toget frem og tilbage til skolen er en fantastisk ting. Og så skal jeg helt sikkert også tilbage på dansegulvet inden så længe, siger han.