____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Der har været underligt stille hjemme hos 17-årige Mikkel Efland. Den unge guts helt specielle ven, gåsen Kim har nemlig forladt ham.

- Søndag morgen ved 8-tiden hoppede den op på en hæk og fløj videre op over huset, og så har jeg ikke set den siden, fortæller Mikkel Efland.

Han var forberedt på, at gåsen en dag ville tage afsted, men havde håbet på, at den ville komme på besøg af og til. Det er endnu ikke sket.

Det er Mikkel Efland selv, der har lært gåsen at flyve, ved at løbe sammen med den ude i haven. Gåsen fandt han, da den bare var en lille gæsling, for omkring to måneder siden, da han var på vej til sit hjem i Birkerød.

Læs også: 17-årige Mikkel ser tv med sin kælegås

Den lille fugleunge var blevet forladt af sin mor og havde ikke en chance for at klare sig i naturen. Derfor tog Mikkel gæslingen med hjem og har siden passet og plejet den. Gåsen fik navnet Kim og de to har udviklet et helt særligt venskab.Derfor har det også været mærkeligt at undvære den nye ven.

- Det er utrolig sørgeligt, synes jeg. Nu står den ikke længere og pipper, når man står op om morgenen og åbner vinduet, siger Mikkel Efland til BT.

Han har hele tiden vidst, at gåsen en dag ville vende tilbage til naturen, og håber nu bare, at den er stor nok til at klare sig.

- Den har været vant til at sove i et lukket bur, hvor den har været tryg. Det har den ikke mulighed for mere, så jeg håber ikke, at den er blevet taget af en ræv eller sådan noget, siger Mikkel Efland.

Gåsen Kim er ikke ringmærket, men hvis folk møder en ung gås uden rynker på halsen, som ikke bryder sig om brød, så er der en god chance for, at det er Mikkels helt særlige ven. I så fald må man meget gerne kontakte Mikkel og fortælle, at vennen har det godt.