Hvad gør man, når man er styrtende rig og har næsten 50 millioner stående på bankkontoen? Man spiller da selvfølgelig lotto og vinder den helt store milliongevinst.

Dette utrolige scenarie skete for den 87-årige nordmand Helge Schjøtt fra Bergen, da han lørdag aften blev ringet op af Norsk Tipping – pendant til Danske Spil.

De kunne overbringende ham den glædelige nyhed, at han nu var blevet 4.907.910 norske kroner rigere. Den i forvejen mangemillionær rodede ikke just rundt på gulvet af glæde over telefonopkaldet, forklarer han til Bergenavisen.no.

»Det var et usædvanligt og dejligt opkald at få, men jeg tror, at personen fra Norsk Tipping blev forbavset over, at jeg tog beskeden stille og roligt,« fortæller han.

businessman shows empty wallet

Læs også: Pinligt! Læge svarer forkert på første spørgsmål i ’Hvem vil være millionær’

Helge Schjøtt har igennem et langt liv tjent sine mange millioner i det norske erhvervsliv, og han vurderes til at være blandt de 500 rigeste i Bergen. Set i det perspektiv, skal det nævnes, at der bor 265.000 indbyggere i den norske by.

Selvom pensionisttilværelsen rækker til dyre fornøjelser, spiller Helge Schjøtt lotto et par gange om måneden sammen med sin partner, forklarer han.

businessman shows empty wallet

Læs også: Millionær-datteren, der mistede alt: Undskyld, mor!

Spørgsmålet om han mærker lotto-gevinsten på kontoen, er han ikke meget for at svare på. Om det er i respekt for håbefulde spillefugle med mindre på bankbogen, kan man kun gisne om.

I hvert fald ved den ældre herre, hvad de nye millioner skal bruges på.

»Det er ikke det, at jeg skal købe bil eller hus. Det har jeg, men jeg sidder sammen med min familie og snakker om, at vi skal bruge nogle af pengene på et krydstogt,« fortæller han.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.