Gennem næsten to årtier fortalte 44-årige Mark Izzard (billedet) historier om sine heroiske fortid hos de britiske specialstyrker. Både venner og familie blev spundet ind i hans net af løgne, for Mark Izzard var slet ikke krigshelt, men en helt almindelig lastbilchauffør.
Gennem næsten to årtier fortalte 44-årige Mark Izzard (billedet) historier om sine heroiske fortid hos de britiske specialstyrker. Både venner og familie blev spundet ind i hans net af løgne, for Mark Izzard var slet ikke krigshelt, men en helt almindelig lastbilchauffør. Foto: Facebook

En engelsk lastbilchauffør er blevet afsløret i at have pyntet gevaldigt på sin egen livshistorie, efter han gennem 15 år havde bildt sin familie og venner ind, at han var en højt dekoreret krigsveteran.

Det skriver engelske The Daily Mail.

Han havde set sine venner blive sprængt i luften og var selv blevet udsat for tortur. 44-årige Mark Izzard havde oplevet det meste i sin tid som soldat i de britiske specialstyrker SAS under den første golfkrig, og derfor blev han efterfølgende tildelt en medalje for sine bedrifter.

Det var i hvert fald hvad han fortalte familie og venner gennem næsten to årtier.

Instagram

I virkeligheden har Mark Izzard nemlig aldrig sat sine fod på slagmarken i Irak, eller så meget som åbnet en kasse med feltrationer. I stedet har han levet et langt mindre dramatisk liv bag rattet på de engelske motorveje som lastbilchauffør.

For at opretholde løgnen om sin heltemodige fortid fik Mark Izzard taget billeder, hvor han blandt andet poserede med gevær i armene og en militærbaret på hovedet, og på Facebook postede han billeder af faldskærmstropper og påstod, at det var af ham selv. Mark Izzard gik endda så langt, at han fik fabrikeret breve, som forestillede at være fra de britiske SAS-styrker. Brevene sendte han naturligvis til sig selv, og fik sin kone Tracy til at åbne dem.

Mary

Hun troede angiveligt fuldt og fast på sin mands historier, og da Tracy får tre år siden døde af kræft, var det med en overbevisning om Mark Izzards heltemod, som hun tog med sig i graven.

Holdt

Det var netop efter Tracys dødsfald, at Mark Izzards historier begyndte at krakelere. For da hans to stedbørn skulle sortere i deres afdøde mors ejendele, fandt de af de fabrikerede breve, som angiveligt var sendt fra en engelsk militærbase, men som ikke engang var trykt med et brevhoved på.

JLau

Herefter begyndte hele Mark Izzards konstruerede livshistorie at bryde sammen, og de to søskende fik hjælp af onlinegruppen 'The Walter Mitty Hunters', som går efter at afsløre 'falske' krigsveteraner.

Det britiske forsvarsministerium har bekræftet, at man ikke har det mindste kendskab til Mark Izzard.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.