Rajiv Parti, en indiskfødt læge, der arbejdede som chefanæstesiolog (narkoselæge, red.) på et hospital i Californien, troede ikke på sine patienter, når de fortalte, at de havde oplevet hele deres operation på nærmeste hold - selvom de var lagt i fuld narkose.

Lægen har udgivet en ny bog ved navn 'Dying To Wake Up', hvor han fortæller om sine oplevelser som narkoselæge, og hvordan patienter fortalte deres om deres oplevelser, som lå ham meget fjernt. Daily Mail har udgivet et uddrag fra bogen, hvor han fortæller om forskellige episoder.

Eksempelvis fortalte en patient efter en operation, hvordan han følte, at han havde siddet tæt under loftet og kigget ned på sin egen operation i maven, mens han i detaljer kunne forklare, hvordan lægerne havde arbejdet på ham.

»Kunne han virkelig have oplevet det hele? Nej, selvfølgelig ikke - hvordan kunne han se noget, når hans hjerte ikke slog, hans hoved var pakket ind i is, og hans hjerne ikke fungerede?« tænkte Rajiv Parti.

I 2008 fik den indiskfødte læge selv konstateret prostatakræft. Hans egen læge fortalte, at han ville klare sig igennem sygdommen hurtigt, smertefrit og uden mén, men noget gik galt under den ene operation, der skulle have været nok. Rajiv Parti fik yderligere fem operationer, der skulle fjerne smertefuldt arvæv og andre invaliderende følger, han fik fra den første operation.

En dag gik det så galt. Rajiv Parti var ved at besvime, og han vidste godt, hvad der måtte være galt. En infektion var i gang med at sprede sig i maven på ham, og han skulle hurtigt opereres, hvis ikke han skulle dø at et septisk chok.

Rajiv Parti blev lagt i narkose, og operationen begyndte. Og så kom det. Den fornemmelse, hans patienter har beskrevet for ham. Oppe under loftet, hvor han kunne kigge ned på sig selv. Men det stoppede ikke ved det.

Mens han kiggede på operationsbordet, kunne han også se sin familie. Siddende på sofaen i barndomshjemmet i New Delhi sidder hans søster og mor og snakker om, at de skulle have suppe til middag, fordi det var koldt udenfor. Alt imens lægerne kunne konstatere, at det så skidt ud under operationen.

Pludselig kunne Rajiv Parti ikke finde ud af om han var død eller levende.

»Til højre kunne jeg høre skrig i smerte og angst. Jeg blev draget ind, som om jeg var på et rullende fortov, hen til kanten af en brændende kløft. Røg fyldte mine næsebor med en kvalmende duft af brændt kød. Jeg vidste, at jeg stod på kanten til Helvede.«

Rajiv Parti vågnede, helbredt og i dag med et velfungerende liv uden komplikationer. Han stoppede som chefanæstesiolog på Bakersfields Heart Hospital i Californien og har nu åbnet en praksis, hvor han helbreder folk gennem meditation og andre alternative behandlingsmetoder. Det hurtige liv med et stort hus og dyre biler har han droppet.

Da han vågnede efter sin operation, var det med en nyfunden respekt for sine gamle patienter. Han ville fortælle sin egen læge om sin oplevelse.

»Da kirurgen kom ind for at se til mig, begyndte jeg at forklare min ud af kroppen-oplevelse. Ved et punkt i historien rakte kirurgen ud efter sin telefon, der ikke ringede. Så undskyldte han sig selv ved at sige, at han havde 'et vigtigt opkald'.