Den vietnamesiske kvinde blev pludselig 50 år ældre at se på.
Den vietnamesiske kvinde blev pludselig 50 år ældre at se på. Foto: Screendump youtube

Vietnamesisk kvinde lider af en sær ældningssygdom. Hun er ældet 50 år på bare få dage.

At gå fra at være 23 til 73 på bare få dage? Det lyder næsten umuligt, men det er, hvad der er sket for en ung vietnamesisk kvinde ved navn Nguyen Thi Phuong.

På bare få dage ændrede hendes ansigt sig fra at ligne en helt almindelig 23-årig til at ligne en på 73 med rynker og hængende hud. Det skriver Huffington Post.

Naboer til pigen fortæller til Tuoi Tre News, at hun er umulig at kende fra sit tidligere jeg, og at hendes sorte hår og stemme er det eneste bevis for hendes sande alder. Muligvis en cellesygdom

Nguyen Thi Phuongs læger er da også i vildrede over, hvad pigen kan fejle. Det umiddelbare gæt gik på en meget sjælden sygdom, som udvikler et lag af fedtvæv under personens hud. Aldringen skete, efter hun skiftede medicin for at behandle en skaldyrsallergi.

En behandlingstur til Ho Chi Minh City har dog vist, at hun muligvis lider af en uhelbredelig sygdom, der danner for mange mastceller, en slags farveløse celler, der specielt findes i bindevæv og blod.

Der mangler stadig at blive taget en del prøver, før lægerne kan give Nguyen Thi Phuong en eksakt diagnose, men lægerne er optimistiske. Ikke progeria

Sygdommen Nguyen Thi Phuong højst sandsynligt lider af er anderledes end progeria, som er en sjælden lidelse, der rammer børn og øger ældningen kraftigt, og er blevet kendt herhjemme fra TV-udsendelsen 'Drengen i den gamle krop', hvor vi følger Jesper Sørensen i sin kamp mod sygdommen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.