En kødædende plante har for alvor levet op til sit navn ved helt usædvanligt at fange og dræbe en fugl.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Normalt nøjes de kødædende planter med at fange insekter, og for de største planters vedkommende også af og til frøer, mus og firben.

Derfor var det rystet ejer af en planteskole med tropiske planter i Somerset i England, der forleden til sin forskrækkelse kunne se halefjerene fra en musvit stikke op fra en af sine kødædende planter - en kandebærer.

SE OGSÅ:
Dyrearter


Til BBC fortæller han, at han var virkelig rystet, da han opdagede at planten havde fanget og dræbt fuglen:

- Jeg har en ven, der har studeret denne type planter indgående i naturen, og han har aldrig set nogle af dem havde fanget fugle, siger planteskole-ejeren Nigel Hewitt-Cooper.

Så vidt han ved, er det kun anden gang, at en kødædende plante beviseligt har ædt en fugl. Det første tilfælde stammede fra en planteskole  i Tyskland.

Han formoder, at musvitten er blevet lokket til plantens bladtragt af insekter. Da fuglen landede på tragten, blev den fanget, og sad uhjælpeligt fast.

Den kødædende kandebærer vokser vildt i Sydøst-Asien, hvor planten tiltrækker og indfanger insekter i sin kandeformede tragt med væske, hvorfra den fordøjer sine byttedyr.