I Hamborg velbesøgte festområde har byen et problem med fulde mennesker, som bruger væggene som toilet. Det vil indbyggerne ikke finde sig i, så derfor har de opfundet en alternativ løsning på problemet.

Se videoen ovenfor, og se deres geniale løsning.

En særlig maling på de mest udsatte steder skal nemlig straffe de fulde, tissetrængende tyskere, som ikke orker at gå på toilettet. Og selvom initiativet er nyt, er det allerede på vej til flere lande. Både i San Francisco og i Australien er myndighederne interesserede i at kopiere ideen. I Australiens sjettestørste by, Gold Coast, vil byrådsmedlem Lex Bell tage forslaget op, og det samme sker i San Francisco.

I Københavns Kommune er man også begejstret for det sjove påfund.

Søren Friis-Mikkelsen, der er specialkonsulent i byens drift i kommunen, tror dog ikke, at ´tissemuren´ får den helt store udbredelse i København.

»Idéen er jo meget sjov. Man får våde sko af det, og i sig selv er det jo nok til at holde de værste nattetissere væk, men jeg har svært ved at tro, det bliver noget, der bliver voldsomt udbredt,« siger Søren Friis-Mikkelsen.

Ifølge Søren Friis-Mikkelsen er problemet med tisseriet helt klart størst i ´Pisserenden´ omkring Studiestræde i København, hvor der er masser af værtshuse. Han fortæller dog, at kommunen ikke kun kan sætte ind over for problemet i det område, fordi kommunen skal kunne stille alle lige, og derfor skal kunne tilbyde det samme til samtlige husejere i København.

Der er dog heller ikke tale om en helt billig løsning. Ifølge The Guardian koster det næsten 5.000 kroner at dække et område på seks kvadratmeter.

Søren Friis-Mikkelsen tvivler derfor på, at politikerne vil bevilge penge til formålet, men henviser til at private grundejere selv har mulighed for at påføre den specielle lak, hvis de føler sig voldsomt generet af lugten.

Kilde: Publicis Pixelpark, weepeeback.com