Tre lange år efter katten Clyde forsvandt fra sit hjem i Hobart på Tasmanien, dukkede den pludselig op på i delstaten Queensland på det australske fastland - sådan cirka 3800 km væk hjemmefra.

Hvordan den lille kat er kommet så langt er et komplet mysterium. For det er faktisk lykkedes den lille, langhårede fyr at krydse Australien fra Tasmanien syd til Queensland i nord, og det kan ikke have været en nem rejse.

Clyde har nemlig ikke bare formået at krydse Bass-strædet mellem øen Tasmanien og det australske fastland. Han er også travet igennem delstaterne Victoria og New South Wales, inden han endelig endte i bushen i Queensland i nord, skriver nyhedsbureauet AP.

Fundet af sygeplejerske

Clydes oprindelige ejer, den 19-årige Ashleigh Sullivan, troede ikke sine egne øre, da dyrlægen ringede for at fortælle, at katten var blevet fundet i Queensland. Hun havde forlængst opgivet alt håb om at se Clyde igen.

Da Clyde nåede frem til Queensland efter den årelange rejse, blev han fundet af en sygeplejerske, der tog ham til sig og passede ham i fire mdr.. Men da hun skulle forlade byen, afleverede hun katten til en dyrlæge.

Dyrlægen fandt en mikrochip under Clydes pels, og på den måde fandt den berejste kat tilbage til sine ejere.

- Jeg er sikker på, at han kan huske os. han opføre sig ihvertfald ikke som om han er kommet til et nyt hjem. Det er vanvittigt, fortæller en glad Ashleigh Sullivan til AP.

Da dyrlægen havde kontaktet Ashleigh Sullivan, blev Clyde fløjet sikkert hjem til Hobart i Tasmanien, hvor han blev genforenet med sin ejer.

- Det er meget specielt at have ham tilbage igen. Jeg r overvældet, fortæller Clydes ejer til AP.