Julia Manihuari i sengen på 'Ærkebiskop Loayza Hospital' i Lima inden hendes enorme størrelse N-bryster blev opereret mindre.
Julia Manihuari i sengen på 'Ærkebiskop Loayza Hospital' i Lima inden hendes enorme størrelse N-bryster blev opereret mindre. Foto: Det peruvianske sundhedsministerium

En peruviansk mor til fire børn var i seks måneder fanget i sin seng med gigantbryster i størrelse N.

Nu har lægerne fjernet 15 kilo fra hendes bryster, der var ramt af en sjælden sygdom.

29-årige Julia Manihuaris mareridt begyndte efter hun havde havde født sin tredje søn for syv år siden.

Hendes bryster voksede naturligt under graviditeten, men holdt aldrig op med at vokse.

Til sidst blev den spinkle kvinde på bare halvanden meter tvunget ikke bare i knæ, men også i seng af sine enorme bryster, der i februar i år vejede henholdsvis syv og fem kilo. I forhold til hendes størrelse skulle brysterne hver have vejet mellem 300 og 400 gram.

- Det var frygteligt. Hvis jeg prøvede at rejse mig fra sengen, besvimede jeg simpelthen, fordi mine bryster var så tunge, fortæller hun. Hendes bryster var vokset til en gigantisk skålstørrelse N (den største på skalaen).

- Mine bryster voksede dag for dag. Jeg kunne ikke bevæge mig, for mine bryster og min mave havde efterhånden samme størrelse. Brysterne blev så enorme, at jeg fik sår i huden og havde problemer med at trække vejret.

Som kone til en landmand i det fattige nordlige Peru var der langt til lægehjælp, men lokale medier fik samlet penge sammen, så hun havde råd til den tre dage lange rejse til nærmeste by med et større hospital.

Senere sørgede det peruvianske sundhedsministerium for, at Julia Manihuari kunne flyve til hovedstaden Lima til behandling hos specialister på det nationale 'Ærkebiskop Loayza Hospital'.

Efter adskillige undersøgelser fastlog lægerne, at Julia Manihuari led af en ekstrem for for bilateral gynækomasti. En sygdom, der normalt rammer mænd, som udvikler bryster, f.eks. på grund af indtagelse af steroider. Julias mælkekirtler blev simpelthen ved med at vokse og vokse og vokse.

Lægerne frygtede, at brysterne til sidst kunne trykke så meget på lungerne, at den spinkle kvinde simpelthen ville blive kvalt af vægten, og besluttede sig for at operere.

Under en seks timer lang operation blev over 15 kilo væv fjernet fra de to bryster, som nu er reduceret til en mere normal størrelse B75. Og Julia Manihuari er en lettet kvinde:

- Før operationen kunne jeg ikke lave noget som helst. Jeg måtte bare affinde mig med min situation. Det blev så slemt, at begge mine bryster hang ned over mine ben. Jeg har altid været lille af bygning og jeg havde konstant smerter fordi vægten tyngede resten af min krop.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.