Det var en harrishøg som denne, der angreb den lille dreng.
Det var en harrishøg som denne, der angreb den lille dreng. Foto: JANEK SKARZYNSKI

En stille gåtur forvandlede sig torsdag til et blodigt drama for en britisk mor og hendes to-årige søn. Den lille drenge blev pludselig angrebet af en aggressiv høg, der hakkede drengen voldsomt i ansigtet.

- Der var blod over det hele. Fuglen lavede flere store hakker i hans hoved - der i blandt et stort hak lige ved siden af han øje, som efterfølgende måtte syet. Lægerne sagde, at det var heldigt, at han ikke mistede synet.

Sådan fortæller den 23-årige britiske kvinde Elysia til den britiske avis The Sun. Torsdag oplevede hun en hver mors mareridt, da hun var ude at gå tur med sin to-årige søn, Alfie. Pludselig blev den lille dreng angrebet af en agressiv rovfugl af typen harrishøg, der kan have et vingefang på op til 120 cm og kan veje op til 1,2 kilogram. Harrishøgen beskrives desuden som en ikke kræsen rovfugl, der kan nedlægge et bytte, der er fire gange så stort som den selv.

Og det var nok, hvad høgen havde i tankerne, da den gik voldsomt til angreb på den lille dreng. Blandt andet gik det slemt ud over drengens øre, som lægerne efterfølgende måtte lime på plads.

- Det var virkelig skræmmende. Fuglen så stor og magtfuld ud, da den landede på min søns hoved, fortæller den chokerede mor.

Elysias bror, der var nær mor og søn, så episoden og løb hurtigt råbende hen og skræmte bæstet væk, men der havde Alfi allerede fået mange skader.

- Han var helt i chok, hans øje var helt svulmet op, og jeg kunne se, at han var kommet hårdt til skade, siger den chokerede mor.

Du kan se billedet af den sårede dreng HER

Den agressive høg var angiveligt et kæledyr, der blev luftet af sin teenageejer, da den gik til angreb på den lille dreng.

- Vi har set ejeren gå rundt med høgen på sin arm tidligere, og denne gang lod han den flyve rundt i parken. Men fuglen fløj op i et træ. Han prøvede at få fat i den, da den pludselig fløj ned med kurs direkte mod Alfies hoved, fortæller den lille drengs mor.

Det britiske politi arresterede efterfølgende en 18-årig mand i forbindelse med sagen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.