Beskylder præst for 'kirkeligt dyredrab'

Som del af en fortælling om Johannes Døberen spiste en præst og nogle spejdere græshopper under en gudstjeneste. Episoden fik en kollega til at forlade kirken.

Sognepræsten Johannes Gjesing leverede en forestilling ud over det sædvanlige, da han under en familiegudstjeneste i marts i fjor i Gram Kirke sammen med et par spejdere spiste græshopper.

Græshopperne blev spist under en fortælling om Johannes Døberen, der levede af honning og græshopper, men episoden faldt ikke i god jord hos præsten i Højrup Sogn, Anne Marie Nande, som nu har sagt op som følge af præstens »stunt«. Det skriver jv.dk.

Anne Marie Nande mente, at græshoppespisningen var »kirkeligt dyredrab«, og hun klagede efterfølgende til både domprovst Kim Eriksen og biskop Niels Henrik Arendt.

Men klagen kom ikke videre end de to, der begge slog fast, at den kreative måde at formidle bibelhistorie på var helt i orden. Den afviste klage fik Anne Marie Nande til at sige sit job op. Hun forlod således kirken ved udgangen af august i år, skriver jv.dk.

Biskoppen over Haderslev Stift, Niels Henrik Arendt, understeger i en mail til jv.dk, at han ikke mener, det er problematisk, når en præst på den måde illustrerer bibelens fortællinger.

- Det skete i en stor gudstjenstlig sammenhæng, hvor det gav mening, skriver Niels Henrik Arendt.