Du skal fra Newcastle til London i England. En strækning på cirka 267 kilometer. Tog, fly eller bil er oplagte muligheder, og prisen burde være relativ fornuftig.

Og så alligevel langt, langt fra.

Da den 21-årige studerende Joe Furness, der er bosat i Newcastle, skulle mødes med en flok venner i London, besluttede han at se på prisen for en togrejse.

Men han skulle imidlertid få sig et mindre chok, da han på National Rails hjemmeside fandt en pris på hele 78,50 engelske pund – svarende til godt 664 kroner. Og så havde han endda allerede fået en tredjedel i rabat via sit ungdomskort.

Han skiftede taktik og endte i stedet med at tage en smuttur via den spanske ferieø Menorca – en omvej på godt 2.000 kilometer – og så blot have betalt det halve af, hvad togrejsen kostede. En decideret alternativ måde at komme fra A til B.

To internationale flyrejser var således på spektakulær vis billigere end en enkelt togrejse i England.

Joe Furness fandt en flyrejse til kun godt 16 engelske pund fra Newcastle til Menorca, mens prisen lød på godt 11 engelske pund for rejsen til Londons Gatwick-lufthavn. Alt i alt sparede han 347 kroner.

Og de sparede penge havde han en klar mission med på sine 12 timers opholdpå ferieøen.

I et opslag på Instagram skriver Joe Furness, at han brugte 63 kroner på at leje en bil og køre på stranden, hvor han nød solen og købte cocktailen ’Sex on the Beach’ til 34 kroner. Og han tilføjer teksten:

»Jeg kan få en nat på en spansk ø, leje en bil, få en cocktail på stranden, flyve tilbage til London og stadig have 40 pund tilbage… ELLER jeg kunne sidde i et tog. Hvad ville du ellers have gjort?«