I weekenden blev en amerikansk kvinde skudt i foden, mens hun var på jagt, efter hendes hund kom til at træde på et gevær som lå på jorden. Episoden står ikke alene, for det er langt fra første gang at ’menneskets bedste ven’ har affyret skud mod deres ejere.

Det skriver The Washington Post.

At det vrimler med våben i ’Guds eget land’ kommer næppe som en overraskelse for ret mange. På årsbasis er skydevåben efterhånden blevet årsag til flere amerikanske dødsfald end trafikulykker. Det er dog altid at de mange skydevåben affyres af mennesker.

25-årige Allie Carter fra staten Indiana var i sidste weekenden taget på jagt, da hun selv blev skudt med sit eget jagtgevær. Det var dog ikke en finger, men derimod en pote på aftrækkeren, som affyrede skuddet.

Allie Carters brune labrador, som meget apropos lystrer navnet 'Trigger’, trådte på det jagtgevær, som den 25-årige jæger havde efterladt på jorden, og kom dermed til at affyre våbnet. Skuddet ramte hende i foden fra klods hold, men hun skulle dog angiveligt være i god behold.

Det er dog langt fra første gang, at en amerikaner er blevet skudt af sin egen hund. Således har mindst fem andre oplevet det samme siden 2011 skriver den amerikanske avis. Siden 2004 er tallet helt oppe på 10 personer.

I de fleste tilfælde er det netop jægere, som står for 'skud' i den bizarre statistik. En mandlig jæger fra Utah blev ramt af ikke mindre end 27 hagl i bagdelen under en andejagt i 2011, da hans hund ligeledes kom til at træde på et jagtgevær. Et par uger efter var det en bulldog fra staten Florida, som fra passagersædet i en bil, fik et gevær til at gå af, da hundes ejer var på vej på hjortejagt.

Ifølge The Washington Post, ender de fleste af disse tilfælde med, at hundeejerne kun bliver såret. Helt så heldigt var en 46-årig amerikaner dog ikke, da han i 2008 var på vej på jagt i sin bil. Han blev ramt i benet, da hans hund trådte på et gevær.

Selvom manden efterfølgende blev kørt på et hospital i det sydøstlige Texas, døde han af blodmangel.