Lyt til artiklen

Det er ikke kun herhjemme, at studerende har svært ved at finde billige boliger som ikke dræner hele SU-budgettet. I London er det åbenbart blevet så dyrt, at en engelsk studerende har valgt at flytte til Polen og pendle derfra og til London for at studere. Det skriver The Mirror.

23-årige Jonathan Davey studerer antropologi på Univeristy of London, men har lidt længere hjem end sine medstuderende. Han betaler omkring 350 kroner hver uge, for at bo på et vandrehjem i Gdansk i Polen. Hvis han i stedet skulle bo i London, ville prisen lyde på cirka 2200 kroner om ugen.

Transportudgifter til fly og bus koster Jonathan Davey lidt over 20.000 kroner om året.

»Det er svært at tro på, at det er billigere at pendle 1600 kilometer, i stedet for at bo rundt om hjørnet. På et år sparer jeg tusindvis af pund ved at bo i Polen.«

Den antropologistuderende kom på ideen, da han sidste år rejste rundt i Europa. Herefter begyndte han, at researche på flyrejser og afgangstider fra billige østeuropæiske byer til London.

»Jeg har undervisning onsdag, torsdag og fredag, og bagefter flyver jeg tilbage til Polen indtil jeg næste onsdag, hvor det hele begynder igen. Det fungerer fantastisk.«

De to nætter han skal overnatte i London, sover Jonathan Davey på billige hoteller eller på sofaer hos sine venner.