arkivfoto
arkivfoto Foto: Henning Bagger

I delstaten Rajasthan i det vestlige Indien har en gruppe frivillige taget et utraditionelt værktøj i brug for at forhindre folk i 34 mindre landsbyer i at tisse offentligt. Hvis de ser en person, som besørger offentligt, reagerer de ganske enkelt ved at råbe, spille fløjte eller tromme højlydt, skriver BBC. Hvis den samme person gentagne gange bliver taget i at tisse i det fri, kan det også komme på tale at give vedkommende en bøde.

Omkring halvdelen af de 1,2 milliarder indere har ikke noget toilet. Samtidig har en del af de indere, der rent faktisk har et toilet i hjemmet, en tendes til alligevel at klare tisseriet udendørs. Det betyder, at der er god grobund for, at en række alvorlige sygdomme som kolera og dysenteri spreder sig. Men det vil myndighederne sætte en stopper for.

- Næsten 80 procent af indbyggerne i distriktet har toiletter hjemme, og vi forsøger at få de sidste 20 procent til at etablere det. Vi giver finansiel hjælp til folk, der vil anlægge et toilet, siger Ramniwas Jat fra de lokale myndigheder til BBC.

BNB

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.