Foto: Nicole Sedgebeer/Facebook

En hjemløs mand blev dagens helt i skysovs, da han tidligere på måneden hjalp en ung kvinde sikkert hjem fra en bytur i London. Nu har den 21-årige kvinde valgt at gengælde den fine gestus.

Det skriver engelske Metro.

Efter en festlig aften i det engelske natteliv skulle 21-årige Nicole Sedgebeer med toget hjem fra London til sit hjem i Milton Keynes, godt 80 kilometer nord for den britiske hovedstad.

Men den unge kvinde nåede ikke det sidste tog hjem, og hun var derfor overladt til at skulle tilbringe natten mutters alene i Londons gader, før det første morgentog.

Uden et sted at søge ly var den småberusede Nicole Sedgebeer lige ved at give sig til at græde over den uoverskuelige situation. Men bedst som tårene var ved at trille ned ad kinderne, kom en hjemløs mand hende til undsætning.

Den hjemløse redningsmand Mark tog Nicole under armen og førte hende hen til en døgnåben café, hvor hun kunne være i sikkerhed natten over. Med en kop kaffe foran sig fik den 21-årige kvinde lovning på, at den hjemløse ville komme tilbage og hente hende kl. 5 om morgenen for at følge hende sikkert til toget.

Mark holdt sit løfte og returnede flere timer senere, hvor han fulgte Nicole Sedgebeer til stationen. Inden de tog afsked med hinanden, nåede den 21-årige kvinde at tage et billede med sin helt, som hun efterfølgende lagde på Facebook.

Opslaget gik hurtigt viralt, og er blevet delt tusindvis af gange siden.

»Denne mand, som jeg formentlig havde undgået øjenkontakt med, hvis han havde spurgt efter småpenge ændrede en forfærdelig situation til den mest øjenåbnende begivenhed i mit liv,« skrev Nicole Sedgebeer blandt andet i opslaget.

randy 4955

Men den 21-årige kvinde ville ikke nøjes med at takke Mark på Facebook, og hun begyndte derfor en indsamling til fordel for den hjemløse mand. Målet var at nå op på 8.000 britiske pund, men det beløb er for længst blevet passeret. Tirsdag var det lykkedes at samle mere end 11.000 pund ind, svarende til omkring 108.000 danske kroner.

»Mark er indbegrebet af det bedste ved menneskeheden. Han gjorde noget ekstra for at hjælpe mig, en komplet fremmed, selvom hans egen hverdag er fyldt med mennesker, som blot passerer ham uden at tilbyde deres hjælp,« skriver Nicole Sedgebeer på indsamlingsiden Crowfunding.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.