Hvilken farve er denne kjole? Et simpelt spørgsmål, der lige nu skaber overraskende stor uenighed på internettet, hvor billedet debatteres i stor stil.

Billedet dukkede torsdag op på bloggen 'swiked', som skotske Caitlin McNeill står bag, og hvor den unge kvinde skrev:

»Gutter, hjælp mig. Er den her kjole hvid og guld eller sort og blå? Mine venner og jeg kan ikke blive enige, og det hyler os ud af den.«

Siden da er billedet blevet et stort diskussionsemne, hvor flere mener at se kjolen som hvid og guld, mens andre sværger, at den er sort og blå.

Selv siger bloggeren Caitlin McNeill, at kjolen faktisk er blå og sort.

Overfor Buzzfeed fortæller skotten, at det hele begyndte, da hun og hendes band var blevet booket til at spille til et bryllup. Omkring en uge før brylluppet sendte brudens mor et billede af den kjole, hun havde tænkt sig at tage på, og allerede dér begyndte diskussionen.

For det kommende ægtepar kunne ikke blive enige om, hvilke farver prydede kjolen. De lagde billedet på Facebook, men uden at enigheden bredte sig.

»Vi blev sindssyge at af prøve at finde ud af, hvorfor nogle ser den som hvid og guld, og andre ser den som blå og sort,« siger Caitlin McNeill til Buzzfeed.

Her på redaktionen har vi ikke kunnet blive enige om kjolens farver, så hvad ser du? Deltag i afstemningen nedenfor.

Bryluppet blev gennemført, og skotske Caitlin McNeill glemte alt om billedet, indtil hun lagde det op på sin blog torsdag, hvor det siden har skabt stor debat.

Efterfølgende har hun lagt dette billede op, der skulle vise kjolen i brug til et bryllup og bevise, at den faktisk er blå og sort:

Her kan du se to billeder, der angiveligt skulle forestille to kjoler med samme farve:

Er disse to kjoler den samme farve? Ja, siger bloggeren, der lagde billedet til højre op. Vis mere