Legenden om en skjult, fantastisk by dybt i Amazonas lever stadig. Nu mener forskere, at de har fundet El Dorado.

Forskere har i århundrede forsøgt at finde byen, der er omgivet af mystik. Legenden om en ældgammel, avanceret civilisation har endda fået mangt en opdagelsesrejsende til at vandre ind i junglen - på jagt efter den forsvundne by. Ingen har endnu fundet bevis for byens eksistens - men nu mener forskere, at de med hjælp fra Google Earth har gjort et fantastisk fund. Det skriver Times Online.

De har nemlig opdaget en række kæmpemæssige symboler og bygningsrester dybt i Amazonas. De enorme mærker i jordens overflade blev spottet på Google Earth, og forskerne mener, at der er tale om rester af veje, broer og torve, og at det endegyldigt er beviset på en yderst sofistikeret civilisation. De sære mærker breder sig i sådan en grad, at byen højest sandsynligt har huset ikke mindre end 60.000 beboere.

- I århundreder har forskere troet, at junglen ikke var andet end en dødsfælde, hvor der kun levede små, primitive stammer. Nu viser det sig, at Amazonas var hjem for en stor befolkning, der byggede enorme ting - længe før inkaerne, siger forfatteren David Grann.