Chokoladegiganten Ferrero, der står bag Nutella, sendte chokbølger gennem fanskaren af det populære smørepålæg, da det i november kom frem, at opskriften var blevet ændret.

Dengang blev mængden af skummetmælkspulver øget fra 7,5 til 8,7 procent – men kan man egentlig smage det?

Hvis nogen kan, må det være den 32-årige elektriker Dimitri Veltens fra Belgien. Han har i årevis spist enorme mængder af Nutella. ’Nutella med brød’, som han kalder det. Ikke omvendt. Han har også puttet chokoladesmørepålægget i retter, man nok ikke normalt ville bruge det i. Spaghetti med Nutella-sauce, Nasi Nutella Goreng og kylling med Nutella for blot at nævne tre af hans kulinariske eksperimenter med det nøddebrune pålæg. Tidligere spiste han 10 kilo om ugen, men er nu gået ned på tre kilo.

Tilbage til forskellen på den gamle og den nye opskrift. Den er egentlig ikke så stor, bemærker han.

»Hvis man bare sporadisk spiser et stykke brød med Nutella, tror jeg ikke engang, man kan smage det. Men hvis man smører den gamle på den ene side af brødet og den nye version på den anden, vil man bemærke det,« siger han til den belgiske avis Het Nieuwsblad.

Den nye Nutella er lidt mere cremet end den forrige. Det er praktisk, når man som Dimitri Veltens har et glas stående i bilen. Nu bliver Nutellaen ikke så hård.

Han har ingen planer om at skære ned på forbruget af Nutella – og har et godt råd til, hvordan man får det sidste ud af glasset.

»Jeg plejer at hælde mælk i og sætte glasset i mikrobølgeovnen. Nu det er det endnu nemmere, fordi der er mere skummetmælkspulver i,« siger Dimitri Veltens.